Официално: Манчестър Юнайтед се раздели с Ромелу Лукаку


Официално: Манчестър Юнайтед се раздели с Ромелу Лукаку
Снимка: Getty Images/Guliver

4533 0

Ромелу Лукаку официално е играч на Интер, след като днес успешно премина медицински прегледи и сложи подписа си под петгодишен договор, от който ще заработва по 8.5 млн. евро на сезон. Белгийският нападател пристига от Манчестър Юнайтед, които ще получат около 72 млн. паунда.

„Интер беше единственият клуб, в който исках да отида. Тук съм, за да върна обратно „нерадзурите" на върха", бяха първите думи на Лукаку. Неговият трансфер беше един от най-дългоочакваните през това лято, като първо той бе близо до преминаване в Ювентус, но в крайна сметка се озова в кръвния враг Интер. Старши треньорът Антнио Конте много настояваше за привличането на нападателя, който той харесва и опита да привлече още при престоя си в Челси.

Ромелу Лукаку прекара две години на "Олд Трафорд", като за този период изигра 66 мача, отбелязвайки 28 попадения. Той се присъедини от състава на Евертън срещу 75 млн. паунда плюс 15 милиона под формата на бонуси. Мощният таран обаче така и не успя да затвърди позицията си на върха в атаката на "дяволите", което доведе и до раздялата му с клуба от град Манчестър.

Междувременно може да проследите НА ЖИВО всичко най-важно от последните часове на трансферния прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички