Обамеянг се разбра за договор - поема към Висшата лига


Обамеянг се разбра за договор - поема към Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3171 0

Много е вероятно Пиер-Емерик Обамеянг да се окаже заместникът на Алексис Санчес в Арсенал. След като цяла седмица английските медии обвързват бъдещето на нападателя с лондонския тим, тази вечер "Mirror" съобщи, че габонският ас и ръководството на "артилеристите" са достигнали до споразумение за договора на играча с клуба.

Обамеянг вече няколко пъти отказа трансфер в Китай в опит да си уреди трансфер във Висшата лига или Реал Мадрид. "Белия балет" няма интерес към голмайстора на Борусия Дортмунд, но Арсенал са твърдо убедени, че могат да стигнат до финализиране на сделката до края на януарския трансферен прозорец.

Очаква се сделката да бъде финализирана за около 60 милиона евро. Възможно е към "Сигнал Идуна Парк" да поеме и футболист на "артилеристите", като в Германия се дискутира името на Месут Йозил като потенциална част от сделката.

В същото време стана ясно, че трансферът на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед зависи до голяма степен от Хенрих Михтариян. Арменецът засега не може да се разбере с Арсенал, но евентуалното привличане на Обамеянг със сигурност ще помогна на лондончани да вземат плеймейкъра на "червените дяволи". Както е известно, двамата бяха партньори в нападение с екипа на Борусия (Д).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички