Нов в Ливърпул: Чувствам се готов за игра във Висшата лига


Нов в Ливърпул: Чувствам се готов за игра във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1748 0

Една от новите придобивки на Ливърпул Фабиньо вярва, че е готов физически, за да дебютира като титуляр за мърсисайдци във Висшата лига на Англия. Бразилският дефанзивен полузащитник игра във всички девет мача на Ливърпул в предсезонната им подготовка и се надява скоро да започне в стартовите единайсет за тима си и в среща от първенството.

"Все още се адаптирам към стила на игра на отбора – ритъмът, физиката и интензивността на английския футбол. Получавам непрекъснато съвети от по-опитните играчи в състава, както и от техническия екип", споделя бразилецът.

"Със семейството ми започваме все повече да харесваме града, а и Роберто Фирмино оказва постоянно подкрепа на мен и Алисон. Хубаво е, че имам съотборници от националния отбор на Бразилия. Сега остава и да започна като титуляр, чувствам се готов, тренирам и се подготвям за първия си официален старт с Ливърпул", добави още Фабиньо.

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп заяви по-рано през сезона, че според него Фабиньо все още не е напълно готов да направи прехода от френския към английския футбол. "Важно е всеки в отбора да знае с кого разполагаме за дадена среща и да разбере защо е оставен извън титулярния състав", споделя Клоп.

"Виждам напредъка в неговата игра, той се подобрява с всяка изминала тренировъчна сесия и това е чудесно. Фабиньо е свикнал с високото ниво на игра във Франция. Не е важно срещу кого играем, а как играем. Със сигурност не е приятно за новите играчи в състава, но никога не е било. Вярвам, че всичко ще бъде наред", завърши немският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички