Невероятно! Футболист не е пропускал мач във Висшата лига от 2015 година, играе в 74 поредни срещи


Невероятно! Футболист не е пропускал мач във Висшата лига от 2015 година, играе в 74 поредни срещи
Снимка: Gulliver/GettyImages

1445 0

В английската Висша лига мениджърите често се оплакват от контузии, които мъчат играчите им заради сгъстения календар. Мачовете на Острова не спират дори по празниците, като тогава дори са най-често. Между Коледа и Нова година се изиграват три кръг, като има мачове на 24 и 25 декември, както и на 31 декември и 1 януари.

В графата с контузените играчи със сигурност не попада защитникът на Челси Сесар Аспиликуета. В междинния кръг тази седмица срещу Суонси той остана на пейката за първи път от декември 2015 година. Декември 2015 година! Испанецът записва впечатляващите 74 мача във Висшата лига, в които играе пълни 90 минути или общо 6 660 минути.

В социалните мрежи пък веднага направиха сравнения между случващото се в света на футбола сега и това, което е било, когато за последно Аспиликуета бе на пейката. През декември 2015 година Жозе Моуриньо е начело на "сините" от Лондон и губи от Борнемут. По това време настоящият шампион е на 14-та позиция в класирането, Антонио Конте е начело на Италия, а  Алваро Мората е играч на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички