Най-силните лиги губят правото си за четвърти участник в ШЛ?


Най-силните лиги губят правото си за четвърти участник в ШЛ?

1559 0

Висшата лига може да загуби правото си да класира в груповата фаза на Шампионска лига завършилия на четвърто място в Англия отбор, съобщава 90min.com. Подобна заплаха тегне и над испанската Ла Лига, германската Първа Бундеслига и италианската Серия А. Такова предложение ще бъде разисквано от европейските лиги на среща следващия месец.

Реформите ще бъдат представени от Ларс-Кристър Олсон, ръководител на европейските лиги. Той твърди, че топпървенствата ще бъдат "добре" с предложените промени.

"Някои от големите лиги биха били добре, ако всички се третират по един и същ начин. Ако давате четири позиции на Висшата лига и вземете една от Бундеслигата, тогава имате проблем. Големите лиги са готови да участват в тази дискусия за нещо ново, ако те се третират по същия начин", заяви Олсен пред "The Telegraph".

Ако промените бъдат приети, отборът, завършил четвърти в Англия, Испания, Италия и Германия, ще играе квалификация за влизане в Шампионска лига. Планува се реформите да бъдат направени ди 2024 година. Междувременно, УЕФА създаде трети евротурнир. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама