Най-силните лиги губят правото си за четвърти участник в ШЛ?

Висшата лига може да загуби правото си да класира в груповата фаза на Шампионска лига завършилия на четвърто място в Англия отбор, съобщава 90min.com. Подобна заплаха тегне и над испанската Ла Лига, германската Първа Бундеслига и италианската Серия А. Такова предложение ще бъде разисквано от европейските лиги на среща следващия месец.

Реформите ще бъдат представени от Ларс-Кристър Олсон, ръководител на европейските лиги. Той твърди, че топпървенствата ще бъдат "добре" с предложените промени.

Кое беше по-унизително за Тотнъм - поражението или този брилянтен финт на Лева? (ВИДЕО)

Тотнъм изживя най-тежкото си европейско поражение. След дълги години на подигравки от страна на феновете за унизителните поражения на Арсенал от ...

"Някои от големите лиги биха били добре, ако всички се третират по един и същ начин. Ако давате четири позиции на Висшата лига и вземете една от Бундеслигата, тогава имате проблем. Големите лиги са готови да участват в тази дискусия за нещо ново, ако те се третират по същия начин", заяви Олсен пред "The Telegraph".

Ако промените бъдат приети, отборът, завършил четвърти в Англия, Испания, Италия и Германия, ще играе квалификация за влизане в Шампионска лига. Планува се реформите да бъдат направени ди 2024 година. Междувременно, УЕФА създаде трети евротурнир. Вижте подробности в този материал

Още по темата

Please select answer!