НА ЖИВО: Последен ден на летния трансферен прозорец в Англия


НА ЖИВО: Последен ден на летния трансферен прозорец в Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

2640 0

Краят на летния трансферен прозорец в Англия идва днес. За пръв път в ерата "Висша лига" английските клубове финализират входящите си трансфери на 9-и август - ден преди старта на шампионата, като това ще е последната им възможност да осъществят покупка на играч до януари месец.

Стартът на пазара през тази година бе на 17 май, няколко дни след края на изминалия шампионат. В този период бяха осъществени някои от най-знаменитите сделки в историята на футбола, като рекордът за най-скъп вратар бе счупен на два пъти, и то от английски отбори. Първо, Алисон Бекер се присъедини от Рома в Ливърпул за около 75 млн. евро, а вчера Челси закупи Кепа Арисабалага за 80 млн. евро от Атлетик Билбао.

Също така шампионът Манчестър Сити подобри своя личен рекорд, присъединявайки Риад Марез от Лестър за 68 млн. евро. „Гражданите“ бяха замесени и в едно от най-любопитните наддавания, но в крайна сметка Челси ги изпревари за подписа на Жоржиньо от Наполи.

Сделките днес трябва да бъдат финализирани до 19:00 часа българско време. След това до 31-и август могат да бъдат привличани само футболисти под наем. Ето и какво се случи през последните часове:

12:46 ОФИЦИАЛНО: Лестър привлече бранителя на Динамо Загреб Филип Бенкович за сумата от 13 млн. паунда, съобщава Sky. Той игра в 30 двубоя за тима от хърватската столица, вкарвайки 4 гола. Той е юноша на академията, на чиято академия са кадри Ведран Чорлука и Лука Модрич.

12:32 Страхотната селекция на Уест Хям продължи с привличането на нападателя на Арсенал Лукас Перес. Той ще играе 3 сезона с екипа на "чуковете", след като записа само 11 мача за "артилеристите" през последните 2 години.

12:00 Жозе Моуриньо обяви, че Манчестър Юнайтед няма да купи никой до края на деня - подробности четете тук!

11:30 Матео Ковачич беше представен като нов футболист на Челси. Той ще играе в клуба под наем, но няма клауза за откупуването му след края на сезона.

 

09:30 Манчестър Юнайтед продължава да се надява да вземе защитник до края на трансферния прозорец. Боатенг, Алдервейрълд и Магуайър са споменаваните имана в пресата на Острова.

09:00 Кепа подписа седемгодишен договор с Челси и се превърна в най-скъпия вратар в историята, биейки рекорда на Алисон от това лято. 

08:30 Според ESPN, желанието на Пол Погба да премине в Барселона е просто слух и журналистическа измислица. Френският халф иска да остане поне още един сезон на "Олд Трафорд" и няма намерение да сменя клубната си принадлежност в момента.

08:00 24-годишният защитник Джо Брайън ще се подложи на медицински тестове във Фулъм. Изглежда лондончани спечелиха битката с Вила за подписа на играча от Бристъл Сити.

07:50 Манчестър Юнайтед все още се надява да осъществи 1 или 2 трансфера в последния ден. Най-голямата цел е защитникът Жером Боатенг.

01:30 Уулвърхемптън и Манчестър Сити постигнаха споразумение за трансфера на Олександър Зинченко, който се очаква да бъде на стойност 16 милиона паунда.

00:42 ОФИЦИАЛНО: Челси обяви трансфера на Кепа Арисабалага. Вратарят подписа седемгодишен договор с клуба.

08.08.2018

21:11 ОФИЦИАЛНО: Хърватинът Матео Ковачич премина под наем в Челси за период от една година

21:07 ОФИЦИАЛНО: Тибо Куртоа вече е играч на Реал Мадрид. Белгиецът подписа 6-годишен договор с "Белия балет".

18:03 Миши Батшуай има опциите да избира между Севиля, Валенсия и Атлетико Мадрид. Андалусийци предлагат на белгиеца договор за наем от една година и изглеждат най-близо до подписа на играча

17:56 Усман Дембеле остава в Барселона. Това потвърди играчът на личния си профил в Twitter.

15:27 Астън Вила отказа офертата на Тотнъм от 25 млн. паунда за 22-годишния халф Джак Грийлиш.

15:25 ОФИЦИАЛНО: Английският елитен тим Борнемут счупи клубния си рекорд с привличането на колумбийския национал Джеферсон Лерма от испанския Леванте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички