Децата на Ливърпул превъртяха статистиката, докато Вила ги смая с дъжд от голове


Децата на Ливърпул превъртяха статистиката, докато Вила ги смая с дъжд от голове
Снимка: Getty Images/Guliver

17892 0

Европейският шампион Ливърпул претърпя една от най-тежките си загуби в последните години. Мърсисайдци загубиха като гост на Астън Вила с 0:5 в мач от 1/4-финалите на Купата на Лигата. Причината за кошмарния резултат на "червените", разбира се, се криеше зад състава на отбора.

Ливърпул бе принуден да излезе с изцяло юношески състав, водени от треньора на младежите до 23 г. Нийл Кричли. Средната възраст на избраниците на Кричли за мача бе 19 години и 182 дена. В същото време мъжкият отбор на шампиона на Европа вече се намира в Катар, където утре вечер ще се изправи срещу Монтерей в полуфинален сблъсък на Световното клубно първенство.

Първите 15 минути започнаха отлично за младоците на Ливърпул, които играеха вдъхновен футбол. Пропуските в отбрана и липсата на опит обаче струваха твърде скъпо на "червените", които бързо-бързо изостанаха в резултата.

Само през първата част Вила успя да се добере до четири попадения, като всеки точен удар неизменно влизаше в мрежата на гостите. Джонатан Коджия се разписа на два пъти, а Хурихейн и автогол на Морган Бойс оформиха разгромното 4:0 на почивката.

През втората част Вила намали оборотите и остави на мърсисайдци да контролират топката. Момчетата на Нийл Кричли обаче продължиха да срещат трудности пред противниковата врата, а в крайна сметка инкасираха и пети гол - в добавеното продължение на мача, дело на Уесли.

Ливърпул имаше тотално превъзходство по отношение на статистиката, но за сметка на това бе унищожен в резултата. Вила не показа милост и се класира за 1/2-финалите с една от най-изразителните си победи в последно време. За мърсисайдци турнирът не бе приоритет и очаквано не успя да се добере до финала на надпреварата.

Първо полувреме

Двубоят започна по-силно за Ливърпул, които се добраха до няколко добри положения пред противниковата врата, но без резултат. В 15-ата минута обаче домакините изненадаха своя съперник с гол от статично положение, дело на Конър Хурихейн - 1:0.

Гостите се оказаха шокирани от неприятния развой на срещата и бързо-бързо допуснаха второ попадение. Само две минути по-късно, след опит за центриране, топката рикошира кошмарно в тялото на играча на Ливърпул Морган Бойс, а параболата изненада и вратаря на "червените", който изгледа кълбото безпомощно - 2:0.

В 37-ата минута Астън Вила постави мърсисайдци в още по-трудна ситуация за обрат. След две последователни грешки в отбрана, Джонатан Коджия се измъкна сам срещу вратаря Келъхър и не бе затруднен да се разпише - 3:0.

В самия край на първата част бирмингамци вкараха и четвърти гол. Джонатан Коджия отново се оказа голмайстор за домакините, след като бе отлично намерен в наказателното поле, където от близка дистанция разстреля Келъхър - 4:0.

Второ полувреме

В 54-ата минута Ливърпул беше много близо до това да намали разликата в резултата. Удар извън наказателното поле бе отклонено от тялото на намиращия се в непосредствена близост до вратаря Хърби Кейн, но стражът на домакините успя да избие в корнер.

След час игра Вила можеше да направи преднината си още по-изразителна. Джонатан Коджия продължи да тормози отбраната на Ливърпул, като отново се измъкна сам срещу вратаря на гостите, но само за да види как Келъхър избива удара му в ъглов удар.

Три минути по-късно Трезеге успя да пусне топката зад гърба на вратаря Келъхър, но движението на кълбото бе спряно от Сеп ван ден Берг, който спаси отбора си от тотален погром. В 71-вата минута отново Трезеге се оказа в добро положение за гол, но отново Келъхър спря офанзивата му.

До края на мача Ливърпул продължи да търси почетен гол, но така и не успя да се добере до такъв. За сметка на това - в продължението на срещата Астън Вила вкара още едно попадение, благодарение на Уесли - 5:0.

Преди срещата

Ливърпул излиза срещу Астън Вила в двубой, който на пръв поглед е отписан от "червените". Причината е, че още на следващия ден - 18 декември, тимът играе срещу Монтерей в полуфинален мач от Световното клубно първенство. 

Вторият мач е с приоритет за наставника на мърсисайдци Юрген Клоп, който остави всички титуляри за мача в Катар. Това на практика означава, че в днешния двубой срещу Астън Вила Ливърпул ще излезе с изцяло резервен отбор, съставен предимно от юноши на клуба.

СЪСТАВИ

Астън Вила: Ниланд, Елмохамади, Честър, Конса, Тейлър, Луиз, Лансбъри, Хурихейн, Жота, Трезеге, Коджия

Ливърпул: Келъхър, Хувър, Ван ден Берг, Бойс, Галахър, Кристи-Дейвис, Кейн, Чиривела, Лонгстаф, Елиът, Хил

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички