Моуриньо: Преди Юнайтед можеше да купи играч като Бербатов, но не и сега


Моуриньо: Преди Юнайтед можеше да купи играч като Бербатов, но не и сега
Снимка: Getty Images/Guliver

3566 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че футболът се е променил коренно през последните години и вече нищо не е същото. Той даде пример с трансферите в миналото и трансферите сега, като замеси и Димитър Бербатов.

Португалският специалист заяви, че вече е невъзможно Юнайтед да привлече някоя от големите звезди на други класни отбори, като посочи за пример състава на Тотнъм. Той отхвърли възможността "червените" да се сдобият с играчи от ранга на Хари Кейн, Кристиан Ериксен и Хюн-Мин Сон.

В миналото "червените дяволи" на два пъти отмъкват големите звезди на "шпорите" в лицето на Майкъл Карик и Димитър Бербатов. Именно тях Моуриньо използва за пример: "Преди години кой беше най-добрият играч на Тотнъм? Майкъл Карик. Няколко години след това кой беше техният най-добър футболист? Бербатов. Можем ли сега да отидем там и да вземем Хари Кейн, Кристиан Ериксен или Хюн-Мин Сон? Не."

"Така че, кой е по-мощният клуб сега? Ние или те? Футболът се променя. Вече е много по-трудно да купиш играч на най-високо ниво. Клубовете са много по-силни и не искат да продават. Преди по-малките клубове почти молеха по-големите да вземат най-добрите им играчи, защото имаха нужда да продават. Сега не е така. Много по-трудно е да направиш един отбор по-добър с покупки", добавя още Моуриньо.

Междувременно бившият нападател на "червените" Димитър Бербатов попадна в топ 20 на най-великите нападатели във Висшата лига. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички