Младоците на Пеп пратиха Манчестър Сити пред Ливърпул на върха във Висшата лига


Младоците на Пеп пратиха Манчестър Сити пред Ливърпул на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Най-младата селекция на Манчестър Сити от 2011 година насам във Висшата лига нямаше проблем да вземе спокойно домакинството си срещу Кардиф на "Етихад". "Гражданите" се изкачиха на върха в класирането с 2:0, а с успеха си продължиха серията си от 2010 година насам да не губят в мачове през седмицата в английския шампионат.

Още в 6' домакините успяха да открият след брилянтен гол на Кевин Де Бройне, който изненада вратар и защитник с удар от много малък ъгъл, докато двамата играчи на гостите очакваха центриране. Това беше 17-и гол за Сити в първите 15 минути на мачовете - 7 повече в сравнение с най-близкия си преследвач.

В края на полувремето Манчестър Сити вкара и втори гол, дело на Лерой Сане. В последните 21 мача на "гражданите" у дома Сане е замесен в цели 24 гола (9 попадения и 15 асистенции).

През вторите 45 минути Сити разпиля своя съперник, но до гол не се стигна, благодарение на невероятните намеси на Нийл Етеридж. Въпреки че победата бе скромна, възпитаниците на Хосеп Гуардиола вече са лидери в английската Висша лига с актив от 80 точки - 1 повече от Ливърпул, като двата отбора вече са с равен брой мачове.

Домакините излязоха пределно мотивирани да решат срещата още през първото полувреме. В 4' Рияд Марес направи сериозен пропуск пред вратата на уелския тим, но само две минути по-късно Кевин Де Бройне реализира много красиво попадение. Лапорт го изведе дълбоко в наказателното поле и стигна до топката почти до аутлинията. Защитник и вратар очакваха центриране, но последва страхотен удар с външна парабола, а топката влетя неспасяемо във вратата - 1:0 за "гражданите".

Последваха нови сериозни атаки на Сити, но пропуски направиха Де Бройне, Жесус и влезлият принудително Кайл Уокър. Сане пък имаше шанс да се разпише след пряк свободен удар, но вратарят на гостите спаси.

Златен шанс за попадение пропиля Габриел Жезус в 37'. При мълниеносна контраатака Де Бройне го изведе сам срещу вратаря, но първото докосване на бразилеца беше слабо, а след това ударът му беше париран от крак на защитник. Натискът обаче си каза думата и "гражданите" вкараха втори гол. В добавеното време Рияд Марез проби отдясно и центрира отлично към далечната греда, където Жезус съобразително свали с гърди към Сане, който с кинжален удар с левия крак вкара за 2:0.

В рамките на 10 минути между 60-ата и 70-ата минута се развихри истинска вихрушка пред вратата на гостите, а в истински герой се превръна Нийл Етеридж, който се отчете с брилянтни спасявания срещу удари на Лапорт, Де Бройне, Сане и Фил Фодън. До гол не се стигна, но и Кардиф нямаше почти никакви ситуации, с които да направи мача интересен в края - 2:0 за "гражданите" след 90 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички