Миг на гениалност и миг на глупост лишиха дербито на Мърсисайд от победител (ВИДЕО)


Миг на гениалност и миг на глупост лишиха дербито на Мърсисайд от победител (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4718 0

Отборите на Ливърпул и Евертън не се победиха в 230-то издание на Дербито на Мърсисайд, като срещата на "Анфийлд" завърши 1:1.

По този начин "червените" изпуснаха шанса да се доближат максимално до втория в класирането Манчестър Юнайтед.

Мохамед Салах изведе тима си напред през първата част с уникален гол, а глупава постъпка на Деян Ловрен доведе до дузпа за "карамелите", която Уейн Рууни превърна в първия си гол в градското дерби.

Първата интересна ситуация в мача бе в 10', когато Мохамед Салах проби по десния фланг. Египтянинът центрира на далечната греда, където Милнър опита удар от воле, но Кени блокира удара му.

Първият жълт картон изненадващо падна чак в 36', когато Гилфи Сигурдсон с бутоните изрита капитана на домакините Джордан Хендерсън и заслужено бе декориран. 

2' преди края на първата част натискът на домакините даде резултат. Мохамед Салах вкара 19-я си гол във всички турнири с екипа на Ливърпул и 13-то попадение във Висшата лига. Египтянинът получи в дясно, освободи се от двама играчи в синьо и с хубав диагонален удар преодоля Джордан Пикфорд - 1:0.

В самия край на полувремето пък Садио Мане можеше да покачи на 2:0, след като бе изведен по левия фланг и нахлу на скорост в наказателното поле, но ударът му към далечния ъгъл не намери целта.

С началото на втората част Ливърпул тръгна да търси бърз гол за 2:0. Мо Салах можеше да удвои с втория си гол за деня, но ударът му с глава по диагонала премина на сантиметри от страничния стълб на "карамелите".

15' преди края на срещата Деян Ловрен направи глупава грешка и избута Калвърт-Люин, което доведе до дузпа за гостите. Зад топката застана Уейн Рууни и с първия си гол за Евертън в мърсисайдското дерби изравни резултата - 1:1.

 

Преди мача

Това е третият мач на Сам Алърдайс начело на Евертън. “Карамелите” намериха добрата си форма точно навреме и записаха три поредни “сухи мрежи”, като през седмицата надиграха с 3:0 като гост Аполон Лимасол за Лига Европа. Ливъпрул също е в страхотна серия с три поредни победи.

За Евертън се завръща Фил Джагиелка, след като пропусна победите над Уест Хем и Хъдърсфилд.

За Ливърпул отсъства Алберто Морено, който ще се възстановява поне 6 седмици заради контузия в глезена. Така испанецът няма да играе до края на годината.

Състави:

Ливърпул: Миньоле, Гомес, Ловрен, Клаван, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Чембърлейн, Салах, Мане, Соланке.

Евертън: Пикфорд, Кени, Хоулгейт, Уилямс, Мартина, Рууни, Гай, Дейвис, Сигурдсон, Ниасе, Калвърт-Люин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички