Мечтан сезон! Алисон Бекер дебютира във Висшата лига със "Златна ръкавица"


Мечтан сезон! Алисон Бекер дебютира във Висшата лига със "Златна ръкавица"
Снимка: Getty Images/Guliver

2372 0

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер е новият носител на "Златната ръкавица" във Висшата лига. Бразилският страж дебютира по отличен начин в английския футбол, след като бе привлечен на Острова едва през миналото лято.

Алисон завърши кампанията с 21 сухи мрежи, след като в последния кръг опази вратата си от попадения срещу тима на Улвърхемптън при победата на мърсисайдци с 2:0 на "Анфийлд". Успехът все пак не бе достатъчен за момчетата на Юрген Клоп в битката за титлата, която бе спечелена от Манчестър Сити

"Гражданите" обаче допуснаха попадение в своя последен шампионатен сблъсък, което не позволи на титулярния им вратар и сънародник на Алисон - Едерсон Мораеш, да завърши със същия брой сухи мрежи.

Алисон бе привлечен на "Анфийлд" за сумата от 72,5 млн. евро, което бе рекордна сума до онзи момент. Бразилецът бързо оправда похарчените пари за него, като изигра феноменален сезон и спаси отбора си в редица мачове както в Англия, така и в Европа. Бекер е първият вратар на Ливърпул, който печели наградата след Пепе Рейна през сезон 2007/08.

Междувременно Висшата лига отличи цели трима голмайстори със "Златна обувка" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички