Манчестър Юнайтед продължава без грешка, 7 от 7 за "червените дяволи" на Оле


Манчестър Юнайтед продължава без грешка, 7 от 7 за "червените дяволи" на Оле
Снимка: Getty Images/Gulliver

2374 0

Манчестър Юнайтед победи Брайтън с 2:1 в мач от 23-тия кръг във Висшата лига на своя "Олд Трафорд". "Червените дяволи" вече са в серия от седем поредни успеха във всички турнири и пет в Премиър лийг. Тимът на Оле Гунар Солскяер вече е с актив от 44 точки на петата позиция и е само на три от зона Шампионска лига, където се намира Челси преди дербито с Арсенал. Пол Погба и Рашфорд се разписаха през първата част, а Грос върна едно попадение.

Много активен през първата част бе Маркъс Рашфорд, който само затвърди впечатленията, че е в много добра форма. В 20' той прибра хубаво високо подаване дълбоко в наказателното поле и опита да вкара топката в средата на мрежата, но ударът му беше отклонен встрани от един от защитниците. В следващите няколко минути английският национал създаде още няколко опасности, но не успя да стигне до гол.

В 25' реферът отсъди опасна игра на Гаетен Бонг в наказателното поле, а Пол Погба се разписа от дузпата. Повторенията обаче не убедиха на 100% в правилността на решението на арбитъра. Десет минути след това Антони Марсиал напредна в наказателното поле, за да преодолее единствено вратаря, но Бътън спаси удара му. В 42' Далот успя да промуши топката към Маркъс Рашфорд след разбъркване, като този път нищо не го спря, за да се разпише.

Първото опасно положение за второто полувреме дойде в 54' Джеси Лингард беше на сантиметри от отбелязването на гол, след като овладя подаване от Маркъс Рашфорд, но ударът му от вътрешността на наказателното мина сантиметри от гредата. В 57' бомбен удар на Марсиал мина над вратата. В 72' Паскал Грос успя да върне едно попадение, той отбеляза гол след добре получено подаване. Топката първо се отклони от напречната греда, а вратарят нямаше как да направи каквото и да било, за да го спре. В самия край на срещата Пол Погба демонстрира невероятните се умения, пробивайки до границата на наказателното поле, но шутира на сантиметри встрани от лявата греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички