Манчестър Юнайтед обяви второ ново попълнение


Манчестър Юнайтед обяви второ ново попълнение
Снимка: Gulliver/GettyImages

1787 0

Манчестър Юнайтед се похвали с второ лятно попълнение, след като преди няколко дни подписа с бразилския халф Фред. "Червените дяволи" представиха десния бек Диого Далот,  който идва от Порто. 

Договорът му е за 5 плюс 1 години, като от Юнайтед не съобщават каква сума са заплатили. Според медиите на Острова обаче освобождаващата му клауза е била 20 млн. евро. Диого е младежки национал на Португалия, а миналата година дебютира за първия състав на Порто. 

"Да се присъединя към Манчестър Юнайтед е невероятна възможност за мен. Израснах в академията на Порто и съм много благодарен за всичко, което направиха там за мен. Да дойдеш в най-големия клуб в света обаче е шанс, който просто не можеш да отхвърлиш. Развълнуван съм от възможността да работя с Жозе Моуриньо и да имам шанса да науча всичко, което мога, от такъв успешен треньор като него. Очаквам с нетърпение да заиграя заедно с тези фантастични играчи, които са част от състава", заяви Далот пред официалния сайт на "червените дяволи".

Жозе Моуриньо също не спести похвалите си за него като го определи за "най-добрия краен защитник в Европа на своята възраст". "Той разполага с всички оръжия, от които се нуждае един краен защитник – физическа мощ, тактическа дисциплина и техника. Всичко това е примесено с манталитета, който изгражда Академията на Порто, учеща младите играчи на абсолютен професионализъм“, допълни още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички