Манчестър Сити влезе в историята с рекордно скъп състав


Манчестър Сити влезе в историята с рекордно скъп състав
Снимка: Getty Images/Guliver

5509 0

Шампионът на Англия - Манчестър Сити, влезе в историята, като първия клуб, който е вложил над 1 млрд. евро за изграждането на състава си. Това показва изследване на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory) за петте големи първенства в Европа.

За последните две години "гражданите" са похарчили 1,014 млрд. евро, за да усъвършенстват своя отбор. Малко след в класацията се нареждат - Пари Сен Жермен с 914 млн. евро и Реал Мадрид с 902 млн. евро. Топ се допълва от Манчестър Юнайтед, който е похарчил 751 млн. евро и Ювентус с 719 млн. евро.

Разлика в Ла лига между най-скъпоструващия състав и най-евтиния е главозамайваща. "Белия балет" е 148 пъти по-ценен от Майорка, който е на дъното в класацията. Във Франция ПСЖ е 114 пъти по-скъп от най-евтиния състав - този на Ним.

В Бундеслигата шампионът Байерн Мюнхен има отбор, който струва 85 пъти повече от състава на Падерборн, а Ювентус в Серия А е 63 пъти по-скъп от този на Лече. В Англия финансите са малко по-уравновесени, тъй като рекордният състав на Манчестър Сити струва само 32 пъти повече от този на Норич. А кой е отборът във Висшата лига, който е спечелил най-много от телевизионни права за изминалия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички