Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да се откъсне с класика срещу Хъдърсфийлд


Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да се откъсне с класика срещу Хъдърсфийлд
Снимка: Getty Images/Guliver

1512 0

Отборът на Манчестър Сити надигра с класическото 3:0 като гост Хъдърсфийлд в среща от 23-ия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" започнаха очаквано по-агресивно и активно мача, като след 18 минути вече водеха в резултата.

Точен бе Данило, който получи асистенция от Кайл Уокър. Възпитаниците на Пеп Гуардиола не успяха да увеличат преднината си до почивката, но през второто полувреме решиха всичко в своя полза с два бързи гола в първите десетина минути на частта.

Първо Рахийм Стърлинг удвои след асистенция на Лирой Сане, а малко след това самият германски национал се разписа за 3:0 след точното подаване на Серхио Агуеро. До края на двубоя не паднаха нови попадения и така "небесносините“ отново съкратиха дистанцията до лидера в класирането Ливърпул на четири точки.

Хъдърсфийлд, който наскоро уволни от треньорския пост Дейвид Вагнер и в момента временно е ръководен от помощник треньора Марк Хъдсън, остава на последна позиция в таблицата на десет точки от спасителния бряг. В следващия кръг в първенството настоящият шампион на Англия гостува на друг закъсал тим в лицето на Нюкасъл, докато за "териерите“ предстои нов тежък мач – гостуване на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички