Манчестър Сити намери идеалния заместник на Фернандиньо в Атлетико


Манчестър Сити намери идеалния заместник на Фернандиньо в Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

1993 0

Полузащитникът на Атлетико (Мадрид) Саул Нигес е сред приоритетните трансферни цели на Манчестър Сити. Ръководството на "Гражданите" вижда у испанския национал наследника на Фернандиньо - играча, чийто наследник англичаните търсят вече няколко поредни трансферни прозореца. През идващото лято Сити ще са задължени да открият такъв, тъй като бразилецът навършва през май 34 години.

Не едно име на полузащитници е свързвано с Манчестър Сити, включително тези на Рубен Невеш от Уулвърхемптън и Танги Ндомбеле от Олимпик Лион, но според Daily Mirror основната цел на миналогодишния шампион е именно Нигес.

АРСЕНАЛ ГОТВИ ТРАНСФЕРЕН УДАР ПРЕЗ ЛЯТОТО

На 24-годишния испанец му остават още 2 години до изтичането на договора с Атлетико. Откупната му клауза при "дюшекчиите" е 130 милиона паунда. Такава сума е висока дори за богаташи като Сити и те са наясно, че ще им се наложи да подобрят трансферния си рекорд, а именно 60-те милиона паунда, платени за Рияд Марез на Лестър.

Според Daily Mirror английският гранд е започнал да проучва възможността да привлече Нигес още в края на 2018 година. В Манчестър се надяват младият футболист да прояви интерес за трансфер на "Етихад" заради възможността да работи със сънародника си Хосеп Гуардиола. По този начин ще бъдат благоприятствани евентуалните преговори с ръководството на Атлетико за откупната клауза. A защо полузащитникът заяви, че никога не би играл в Реал Мадрид - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички