Лошо: Няма да гледаме мачовете от коледния кръг във Висшата лига по телевизията?


Лошо: Няма да гледаме мачовете от коледния кръг във Висшата лига по телевизията?
Снимка: Guliver/GettyImages

5592 0

Ужасна новина получиха феновете на футбола в Англия, катко и у нас, свързана с Висшата лига. Любимата на всички коледна програма с 10 мача на 26-и декември (Boxing Day), няма да бъде излъчена по телевизията, информираха медиите на Острова. Причината за това е, че пълният пакет за този ден се продава отделно, а Amazon Prime е спечелил наддаването с оферта за 90 милиона паунда за 3 години.

В следващите 3 години Амазон ще предава по 20 мача на сезон (два кръга), като Боксинг дей ще бъде предаван в стрийминг приложението на компанията, а не по телевизията. Това може да повлияе и на българските зрители, тъй като договорката на "Нова Броудкастинг Груп" е със Sky Sports - основният притежател за излъчване на мачовете от Висшата лига, твърдят няколко български медии.

За първи път мачовете от коледната програма няма да бъдат излъчвани по телевизията, а услугата "Amazon Prime" струва по 7.99 паунда на месец и 79 паунда на година. Все пак има и добра новина - всеки нов потребител получава промоционален период, в който може да гледа безплатно при регистрация, а след месец услугата вече става платена.

Междувременно на Острова продължава трансферната надпревара между топ отбоите, опитващите се да се подсилят, за да догонят Манчестър Сити и Ливърпул. Най-активен изглежда Манчестър Юнайтед, като "червените дяволи" вече преговарят за ас на Барселона (подробности по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички