Ливърпул спечели изстрадано срещу "светците" за 11-и пореден успех във Висшата лига


Ливърпул спечели изстрадано срещу "светците" за 11-и пореден успех във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2064 0

Европейският шампион Ливърпул постигна изключително трудна и изстрадана победа с 1:2 като гост на Саутхемптън в мач от втория кръг на Висшата лига. Мърсисайдци се добраха до победата след равностоен мач срещу "светците", които в голяма част от времето дори бяха по-силния отбор на терена.

Първата част започна с атаки и към двете врати, но постепенно домакините започнаха все по-често да се добират до опасни ситуации пред вратата на Адриан, който на няколко пъти трябваше да прави съдбоносни намеси, за да запази нулите в резултата.

В продължението на първата част Ливърпул сътвори атака по левия фланг, която бе завършена по най-добрия начин от Садио Мане с прецизен и мощен удар към вратата на Ангъс Гън. Така "червените" се прибраха с гол преднина на почивката, макар резултатът да не отговаряше напълно на показаното на терена.

През второто полувреме Саутхемптън продължи да играе още по-мотивирано, след като вече изоставаше с един гол. Атаките към вратата на Адриан се сипеха една след друга, но и Ливърпул отвърна подобаващо. 18-кратният шампион на Англия стигна до второ попадение в мача в 71-вата минута, благодарение на индивидуалната игра на Роберто Фирмино, който собственоръчно си създаде голова ситуация и я реализира.

"Светците" не се отказаха и след втория гол и продължиха да натискат. Седем минути преди изтичането на редовното време влезлият като резерва бивш играч на Ливърпул - Дани Ингс, успя да се възползва от груба грешка на вратаря Адриан при изнасянето на топката, пресичайки подаването му, а впоследствие и да реализира в опразнената врата.

Така Ливърпул трябваше да "трепери" до последната секунда от мача, като в самия край отново Дани Ингс бе изключително близо до изравнително попадение, но не направи добър контакт с топката, която напусна в аут.

Това бе втори пореден успех за Ливърпул във Висшата лига след успеха над Норич с 4:1 в първия кръг. Мърсисайдци оглавиха класирането в шампионата с актив от шест точки, като това бе 11-та поредна победа за "червените" във Висшата лига - изравнен клубен рекорд. Освен това Юрген Клоп достигна до заветните 300 спечелени точки, начело на Ливърпул, което го превръща в най-бързия мениджър на клуба, достигнал до границата от 300 точки.

За Саутхемптън и техния мениджър Ралф Хазенхютъл, това бе втора загуба в шампионата след тежкото поражение от Бърнли с 3:0 в първия кръг. "Светците" обаче показаха значително подобрение в играта си и позитиви, които могат да бъдат извлечени след подобно поражение. Късметът не бе на тяхна страна, но с подобна игра отборът със сигурност може да се бори за челните позиции в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички