Ливърпул изпепели Арсенал на "Анфийлд"


Ливърпул изпепели Арсенал на "Анфийлд"
Снимка: Guliver/GettyImages

5299 0

Ливърпул нанесе едно от най-тежките поражения на Арсенал в последните години, след като мърсисайдци разпиляха лондонския си съперник с 4:0 на "Анфийлд" в така очакваното дерби от 3-ия кръг на английската Висша лига.

Триото в нападение Фирмино - Мане - Салах разпиля защитния вал, построен от Арсен Венгер, след като тримата вкараха поред в 17', 40' и 57'. Резервата Стъридж пък беше точен 13 минути преди края, осигурявайки категоричния успех на своя тим.

Арсен Венгер стартира с Алексис Санчес в състава и схема 3-4-3, но атомното трио в атаката на мърсисайдци, подпомагано от Джан и Вайналдум, буквално се подигра с Арсенал, нанасяйки на отбора 3-о поредно поражение в сблъсъците помежду им.

Четирите гола, с които се разминаха "артилеристите", са изключително малко на фона на тоталната доминация на домакините. Петър Чех направи много силен мач, спасявайки няколко 100-процентови положения и на 4-пъти отказа Салах, останал сам срещу него. Но дори той нямаше как да спаси своите след отчайващите 90 минути, които изиграха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна активно и два пробива на Салах и удар с глава на Джан създадоха проблеми за защитата на Арсенал. В 6' обаче Хендерсън сбърка в центъра на терена и Арсенал разви бърза атака през центъра. Санчес успя да изведе Уелбек в наказателното поле, но нападателят загуби равновесие и прати топката в аут.

Само 4 минути по-късно като по чудо Ливърпул не поведе. Страхотна акция между Фирмино и Джан позволи на германския халф да нахлуе в наказателното поле. Той пусна остър пас за Салайх, който от 2 метра не успя да реализира, пращайки топката в плонжа на Чех.

В 17' натискът на Ливърпул даде резултат. Поредната атака отдясно доведе до извеждащо подаване по крилото за Джан, който качи топката на главата на Фирмино и бразилецът се разписа - 1:0.

В 40' съпротивата на Арсенал отново не беше достатъчна. "Артилеристите" имаха шанс да стигнат до равенство, но извеждащ пас на Санчес беше пресечен, а оттам Ливърпул организира отлична контраакция. Хендерсън намери Фирмино в центъра на терена, който безпроблемно напредна и изведе Мане. Той влезе в наказателното поле, освободи си пространство за стрелба и реализира с прекрасен фалцов удар - 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Салах пропусна поредна добра възможност, след като Петър Чех отново надделя срещу него, останал очи в очи с нападателя. В 57' обаче дойде и време за египтянина да се разпише.

При избита топка от корнер в полза на Арсенал тя попадна в Бейерин. Овладяването му обаче беше трагично и Салах успя да я отнеме и с бързата си скорост се озова сам срещу Чех. Този път той не сбърка и вкара за 3:0.

В 77' и резервата Стъридж се разписа. Джан напредна през центъра и подаде наляво за Салах. Той от своя страна центрира към далечната греда, където Косчелни беше останал сам срещу двама в червено - удар на резервата и 4:0 за мърсисайдци.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Симон Миньоле изненадващо е останал извън състава на Ливърпул - не е нито контузен, нито болен. Алексис Санчес пък ще започне титуляр за Арсенал, но пък извън стартовите 11 е Александре Лаказет.

Ливърпул (4-3-3): Кариус, Джо Гомес, Ловрен, Матип, Морено, Джан, Хендерсън, Вайналдум Салах, Фирмино, Мане

Арсенал (3-4-3): Чех, Косчелни, Холдинг, Монреал, Джака, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Бейерин, Йозил, Санчес, Уелбек

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп продължава да има кадрови проблеми и не може да използва двама от най-добрите си футболисти – Адам Лалана и Филипе Коутиньо, които не са играли от началото на сезона. Лалана е с контузия, като такава е и официалната версия за бразилеца, но причината по-скоро е свързана с желанието му да отиде в Барселона. 

Добрата новина за Арсен Венгер е възстановяването на голямата му звезда Алексис Санчес. По подобие на Коутиньо, и около него има непрестанни спекулации, тъй като договорът му е до следващото лято. Аут за Арсенал са Санти Касорла и Джоел Кембъл.

Двата гранда нямаха идеален старт на сезона, като мърсисайдци са с 4 точки след първите два кръга, докато "топчиите" с 3 т., след като в миналия кръг загубиха визитата си на Стоук Сити с 0:1. 

Очаквайте стартовите състави на двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички