Лестър възкръсна в 94' за тотален обрат над Евертън и отново е втори във Висшата лига


Лестър възкръсна в 94' за тотален обрат над Евертън и отново е втори във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2857 0

Отборът на Лестър постигна много трудна, но и много важна победа във Висшата лига. "Лисиците" се нуждаеха от късен гол и пълен обрат, за да надвият Евертън у дома с 2:1 в мач от 14-ия кръг на Премиършип.

В средата на първата част гостите от Ливърпул стигнаха до изненадваща преднина в мача. След бърза контраатака по десния фланг, последва центриране към наказателното поле, което бе засечено от отлично позициониралия се Ричарлисон. До края на полувремето "карамелите" удържаха аванса си.

В средата на второто полувреме пък "лисиците" отвърнаха удара чрез Джейми Варди, който завърши блестяща контраатака на своя отбор. Силите на Лестър изглеждаха привършили, когато в 94-ата минута Ихеначо се разписа в мрежата на гостите, за да спечели мача на своя отбор.

Чрез тази победа Лестър отново се изкачи до второто място в класирането с актив от 32 точки - на осем от лидера Ливърпул. "Лисиците" се отдалечиха на три пункта от третия Манчестър Сити, който допусна равенство срещу Нюкасъл в събота. Що се отнася до Евертън, тимът продължава да затъва, оставайки на 17-о място с едва 14 точки - на две от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички