Лестър се отдалечи от Ливърпул след домакинска издънка срещу предпоследния


Лестър се отдалечи от Ливърпул след домакинска издънка срещу предпоследния
Снимка: Gulliver/GettyImages

2017 0

Основният претендент на Ливърпул за титлата в Англия Лестър направи грешна стъпка при домакинството си на Норич. „Лисиците“ стигнаха само да равенство 1:1 и по този начин прекъснаха серията си от 8 поредни победи във Висшата лига. Теему Пуки откри резултата за гостите в срещата, а автогол на вратаря Тим Крул оформи крайния резултат в двубоя.

„Лисиците“ започнаха по-силно срещата, но не успяха да достигнат до откриващ гол в срещата. Това стори тимът на Норич в 26-тата минута на срещата. Емилиано Буендия намери голмайстора на отбора Теему Пуки и финландецът откри резултата в срещата. Лестър все пак успя да достигне до равенството в срещата в 38-мата минута. Джеймс Мадисън центрира от корнер, топката достигна до Джейми Варди и нападателят вкара топката в мрежата, но с помощта на стража на гостите Тим Крул, който си отбеляза автогол.

През второто полувреме домакините опитаха да достигнат до втори гол в срещата. Джейми Варди имаше шанс да отбележи втори гол във врата на Крул, но изстрелът му срещна гредата. До края на мача играчите на Брендън Роджърс натиснаха в търсене на победата, но нов гол в една от двете врати така и не падна.

По този начин Лестър се отдалечи на цели 10 точки от Ливърпул в борбата за титлата в Англия. „Лисиците“ събират актив от 39 пункта и са на втората позиция в подреждането във Висшата лига, на 7 точки пред Манчестър Сити. Норич събира 12 точки след днешния мач, като „канарчетата“ са на 19-тото място във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички