Коутиньо - поредната звезда на Ливърпул, която напуска заради липсата на отличия


Коутиньо - поредната звезда на Ливърпул, която напуска заради липсата на отличия
Снимка: Gulliver/GettyImages

2803 0

Филипе Коутиньо напусна Ливърпул и се присъедини към Барселона, където успехите му ще са далеч повече. Бразилецът игра 5 години на "Анфийлд" и не спечели нито едно отличие, което е една от главните причини да поиска трансфер.

Малкия Магьосник се превръща и в 8-мия голям играч на мърсисайдци, който напуска тима преди да е успял да спечели титлата на Англия. За последно Ливърпул триумфира през 1990 година, а от тогава феновете не веднъж и два пъти бяха разочаровани от големите звезди на клуба.

Стийв Макманаман тръгва от школата на "червените" и бързо се превръща в любимец на феновете, но напуска Ливърпул през 1999 година като свободен агент. Тогава се присъединява към Реал Мадрид и се превръща в най-успешния англичанин в Испания, където печели 8 трофея, сред които и две титли от Шампионска лига.

Майкъл Оуен също е любимец на феновете заради това, че тръгва от юношеската школа. По всичко личи, че той ще бъде играчът, който ще счупи всички рекорди в Ливърпул, но през 2004 година избира да премине на "Сантяго Бернабеу", а година по-късно мърсисайдци печелят Шампионска лига. Престоят на Оуен в Мадрид пък е кошмар, като повечето време той седи на пейката.

Шаби Алонсо е третият пореден голям играч, който сменя "Анфийлд" със "Сантяго Бернабеу". Единият от героите от Истанбул 2005 напуска след триумфа в турнира на богатите, а престоят му в Реал е повече от успешен.

Хавиер Масчерано също бе обичан от "червените" фенове. Той бе истински отдаден на клуба до лятото на 2010 година, когато отказва да играе за Ливърпул в мач от Шампионска лига, за да ускори трансфера си в Барселона, където печели 17 отличия.

Фернандо Торес е може би най-мразеният и в същото време най-обичаният бивш играч на Ливърпул. Прекрасните му изяви с екипа на мърсисайдци привличат погледите на куп големи отбори, но испанецът прави най-немислимото и през януари 2010 година избира офертата на Челси.

Луис Суарес пристига в Ливърпул от Аякс и бързо се превръща в любимец със сърцатата си игра и големия брой голове, които реализира. След Мондиал 2014 Барселона брои за него 65 милиона паунда, а още в първия си сезон той печели требъл на "Камп Ноу".

Рахийм Стълинг се превърна в любимец на трибуната "KOP", след като проби в първия отбор като тийнейджър. През 2015 година обаче отказа да подпише нов договор и скоро бе продаден на Манчестър Сити за 49 милиона паунда.

Филипе Коутиньо получи няколко отказа да бъде продаден в Барселона през лятото. Сега обаче трансферът му е факт, а сумата е повече от впечатляваща - 160 милиона евро. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички