Кощунство! Английски гранд отказал да вземе Мбапе през 2012-а


Кощунство! Английски гранд отказал да вземе Мбапе през 2012-а
Снимка: Getty Images/Guliver

2980 0

Бившият скаут на Челси Серж Даниел Бога разкри 6 години по-късно, че английският клуб през 2012 година е можел да подпише със звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който тогава е бил в АС Бонди.

"Челси беше първият, който покани Килиан на проби. Мой приятел ме попита дали съм чувал за младия играч Мбапе, който играе за Бонди - отбор от неговото предградие на Париж. Отвърнах, че не съм. Той ми каза:"Трябва да го видиш". Аз го видях и разбрах, че това момче е страхотно!", разказа Бога, цитиран от Goal.com.

"Разказах за него на Челси и казах, че трябва да видят момчето. Доведох го в Лондон със семейството му. Мбапе игра срещу Чарлтън, а отборът победи със 7:0. След седмица Челси заявиха, че искат да го поканят на още едни проби, след което ще вземат решение. Майката на Мбапе каза, че нейният син повече няма да се върне и, ако им е нужен, да му дадат договор веднага или след 5 години ще им се наложи да го купят срещу 50 млн. евро. Накрая тя се оказа права и впоследствие за Мбапе платиха дори не 50, а 180 милиона евро", каза още бившият скаут на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички