Контузеният, изгоненият и Кайл Уокър: Вратарската дилема в Манчестър Сити


Контузеният, изгоненият и Кайл Уокър: Вратарската дилема в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

3438 0

Английският шампион Манчестър Сити беше изправен пред любопитна вратарска дилема по време на гостуването на Аталанта в четвърти мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Небесносините" смениха цели трима футболисти на вратарския пост за редовните 90 минути, като в ролята на страж трябваше да се въплъти и полеви футболист. 

Всичко започна на почивката, когато мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола взе решението да извади от игра титулярния страж Едерсон, а на негово място включи Клаудио Браво. След мача стана ясно, че причината за тази смяна е била мускулна травма на бразилския страж, която не се знае дали няма да извади вратаря и от сметките за дербито с Ливърпул.

През втората част Браво трябваше да пази вратата на отбора си суха, но още в самото начало Аталанта успя да изравни. 10 минути преди края на срещата бившият страж на Барселона получи директен червен картон за спорно нарушение извън наказателното поле, а това наложи в игра да се появи защитникът Кайл Уокър, който сложи вратарските ръкавици за заключителните минути от двубоя.

Любопитното е, че Уокър успя да осъществи повече спасявания (1) за десетина минути, отколкото Едерсон и Браво заедно (0) за над 80 минути. "Знаете, че обичам често да си правя шеги с вратарите на тренировки, но днес разбрах колко трудно е понякога да се уловят някои топки от първи опит", заяви Уокър след мача.

Що се отнася Едерсон и това дали ще играе срещу Ливърпул, Гуардиола заяви: "Не мога да ви кажа към този момент. Проблемът е мускулен. Не е нещо сериозно, но предпочетох да не рискувам. Той не се чувстваше добре в последните минути и това е причината да извършим смяната."

А как се разви целият двубой - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички