Клоп даде подробности за контузените и заяви: Тотнъм не е забравил как да играе футбол


Клоп даде подробности за контузените и заяви: Тотнъм не е забравил как да играе футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2836 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоява, че Тотнъм остава „топ отбор“ независимо от липсата на постоянство в играта след достигането на финала в Шампионската лига миналия сезон.„Шпорите“ се свлякоха до седмата позиция в Премиършип, след като не успяха да се възстановят напълно след поражението от мърсисайдци с 0:2 в спора за трофея в най-престижния европейски клубен турнир на 1 юни.

„Червените“, от своя страна“, не изпуснаха набраната инерция в края на изминалия шампионат и са на върха във Висшата лига с осем победи от първите си девет срещи. Тотнъм пътува до „Анфийлд“ в неделя за среща с европейския клубен шампион за първи път след Мадрид и Клоп е на мнение, че гостуващият състав ще излезе за реванш.

„Ние спечелихме във финала на Шампионската лига, знаем това. Мисля, че бяхме много уважителни в този момент при отпразнуването си, но все пак бяхме на победната страна в края на вечерта. Това е друга допълнителна мотивация, за да направим нещата по правилния начин, това е ясно, но в края на деня е мач между два наистина добри тима. Ситуацията около двубоя няма да направи огромна разлика. Ние няма бъдем прекалено самоуверени и да се чувстваме недосегаеми, защото…не знам с колко точки са те, но няма да играят като отбор, който е на голяма дистанция от първото място. Те са топ отбор във Висшата лига и ще бъдат такъв до края на сезона. Трябва да уважаваме това и да изиграем мача по най-добрия възможен начин“, започна германският специалист.

Тотнъм спечели само веднъж в седем мача преди разгрома над Цървена звезда с 5:0 във вторник, но Клоп вярва, че изявите им са по-добри, отколкото в действителност показват резултатите. „Във футбола е така. От време на време, нещата просто не се получават. Видяхме в двубоя срещу Цървена звезда, и не само в тази среща, в други мачове, в които резултатите не бяха положителни, те имаха своите силни моменти. Не е като да са забравили как да играят футбол“, допълни той.

Ливърпул надигра като гост Генк с 4:1 през седмицата в отсъствието на Трент Алекзандър-Арнолд и Жоел Матип. Алекзандър-Арнолд вероятно ще е готов след прекаран вирус, но Клоп призна, че Матип остава под въпрос заради проблем в коляното. „Трент е окей, но за Жоел трябва да изчакаме – все още не съм го видял. Трент изглеждаше добре, ако не изскочи някакъв проблем, той ще е готов. Беше болен –достатъчно болен, за да не пътува с нас до Белгия, което не е добър знак. Относно Жоел, не съм на 100% сигурен“, завърши Клоп.

Междувременно Ливърпул постигна нова победа, но този път в съда (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички