Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас


Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас

3648 0

Мениджърът на световния и европейски клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, коментира решението провеждането на Купата на африканските нации да бъде преместено в началото на годината. Припомняме, че през 2021 г. КАФ ще се проведе от януари до февруари, защото в страната домакин Камерун температурите през лятото ще се опасно високи.

"Уважавам изключително много Купата на африканските нации, защото харесвам турнира. Но очевидно е проблем, когато турнир се провежда в средата на сезона. Провеждането на КАФ отново през януари е катастрофа за нас. В същото време сме безсилни, не можем да кажем, че няма да пуснем даден играч, защото ще последва наказание. Как е възможно компанията, която плаща на играча, да не може да реши дали той да остане или не?" - заяви Клоп.

Освен това, той призна, че разбира решението, защото през зимата ще е по-благоприятно времето, но все пак не може да го приеме. А кои големи играчи от Висшата лига ще изпуснат от 6 до 8 седмици заради турнира - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама