Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас


Клоп: Купата на Африка през януари е катастрофа за нас

2925 0

Мениджърът на световния и европейски клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, коментира решението провеждането на Купата на африканските нации да бъде преместено в началото на годината. Припомняме, че през 2021 г. КАФ ще се проведе от януари до февруари, защото в страната домакин Камерун температурите през лятото ще се опасно високи.

"Уважавам изключително много Купата на африканските нации, защото харесвам турнира. Но очевидно е проблем, когато турнир се провежда в средата на сезона. Провеждането на КАФ отново през януари е катастрофа за нас. В същото време сме безсилни, не можем да кажем, че няма да пуснем даден играч, защото ще последва наказание. Как е възможно компанията, която плаща на играча, да не може да реши дали той да остане или не?" - заяви Клоп.

Освен това, той призна, че разбира решението, защото през зимата ще е по-благоприятно времето, но все пак не може да го приеме. А кои големи играчи от Висшата лига ще изпуснат от 6 до 8 седмици заради турнира - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Изумителните стартови 11 от футболисти, прехвърлили 30-годишна възраст

"Младите играчи печелят мачовете, но опитни играчи ви печелят титли", тези думи са състезателя по крикет Хари...

Реклама
Реклама