Кейн се закани: Искам да подобря рекордите на Меси


Кейн се закани: Искам да подобря рекордите на Меси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1195 0

Звездата на Тотнъм и на английския футбол Хари Кейн е амбициран към подобряването на върховите постижения на Лионел Меси. Двамата голмайстори се изправят един срещу друг утре, когато е двубоят в Шампионска лига между Тотнъм и Барселона, а нападателят на "шпорите" призна, че трябва да бъде още по-безпощаден пред противниковата врата, ако иска да задмине рекордите на аржентинския гений.

"Той постави тези високи стандарти, той и Роналдо, когато отбелязват по 50 или 60 гола на сезон. Като нападател аз искам да достигна това ниво. Меси определено постави този стандарт и продължава да го прави с фланелката на Барселона. Това ме мотивира да се подобрявам и един ден да отбележа толкова колкото него, ако не и повече. Двубой с Барселона е отличен тест за нас. Като футболисти, ние искаме да се изправяме срещу най-добрите отбори и играчи, а Меси е един от тях, ще направим всичко по силите си, за да го спрем", заяви Кейн.

25-годишният английски национал коментира и представянето на отбора през изминалата година в груповата фаза, когато "шпорите" победиха с 3:1 у дома на "Уембли" европейския клубен шампион Реал Мадрид, като спомена, че Тотнъм ще почерпи вдъхновение от тази победа за срещата си с Барселона.

"Започнахме отлично срещу Борусия Дортмунд миналата година в групите, сега това не бе така срещу Интер. Трябва да докажем, че може да побеждаваме най-големите отбори в света и трябва да го сторим срещу Барселона. Те могат да играят по-добре отколкото Реал Мадрид през миналата година, затова се нуждаем от много енергия и подкрепата на публиката, тя бе невероятна в онзи мач.

КЕЙН: НЕ МИСЛЯ, ЧЕ СЪМ НА НИВОТО НА РОНАЛДО И МЕСИ

Ако ги включим възможно най-скоро в срещата и отбележим попадение или две, ще бъдем в чудесна позиция, за да спечелим този тежък сблъсък. Преминахме през фаза с три неуспешни мача и определено имаше напрежение, но сега сме в серия от три поредни победи. Барселона ще иска да се реваншира за неубедителните си изяви в последните три мача в Ла Лига, но ние ще се опитаме да ги спрем отново“, завърши той. Тотнъм посреща Барселона в двубой от Шампионска лига в сряда вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички