Капитанът на Арсенал пред трансфер в друг европейски гранд


Капитанът на Арсенал пред трансфер в друг европейски гранд
Снимка: Getty Images/Guliver

3937 0

Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е казал на представители на Барселона, че би се присъединил към клуба твърдят информации в Испания. Нападателят на „артилеристите“ е основната трансферна цел на Барселона по време на зимния трансферен прозорец. Каталунците търсят заместник на Луис Суарес, който ще отсъства в рамките на 4 месеца, след като се подложи на операция на коляното.

Договорът на Обамеянг с Арсенал изтича след година и 30-годишният нападател все още не се е съгласил контракта му да бъде продължен. Габонският стрелец има желание да напусне тима от Северен Лондон, за да увеличи шансовете си да спечели голям трофей, докато от Арсенал все още се надяват, че техния капитан ще преподпише и ще остане в отбора. Според „Мундо Депортиво“ от Барселона са наясно със ситуацията и ще се опитат да вземат нападателя още в рамките на настоящия месец.

Арсенал ще се нуждаят от Обамеянг, ако искат да запазят шансовете си за класиране в топ 4 във Висшата лига и участие в Шампионската лига през следващия сезон. Отборът на Микел Артета в момента е на 10-тата позиция, като е на 10 точки зад 4-тия Челси. А ето към кого ще се насочи Барселона, ако не успее да привлече Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички