Какво трябва да се случи, за да се стигне до шампионски плейоф във Висшата лига?


Какво трябва да се случи, за да се стигне до шампионски плейоф във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

3051 0

В последния ден на английската Висша лига остана само една въпросителна - кой ще е шампион на Англия? Очакванията бяха всички битки да се решат в последния кръг, но след грешките на Манчестър Юнайтед и Арсенал вече са ясни всички членове на топ 4, както изпадащите тимове и тези, които ще играят в Лига Европа. Единственият въпрос, който остана, е дали Манчестър Сити ще запази лидерската си позиция в гостуването на Брайтън.

Малко са хората, които вярват, че "гражданите" ще допуснат грешка, въпреки че гостуват в последния кръг. Ливърпул пък е домакин на Уулвърхямптън и ще се надява на чудо в последните 90 минути за сезона. Все още обаче е възможен и нереалният вариант да има плейофен двубой, който да определи шампиона.

Това е възможно при определен развой на двете срещи. Първо Манчестър Сити трябва да допусне най-тежката си загуба за сезона, губейки с 0:4 от Брайтън. В другата среща трябва да се стигне до равенство, но не какво да е, а 4:4. Ако бъдат изпълнени тези две условия, то тогава Сити и Ливърпул ще са с равен брой точки и идентична голова разлика, както и равен брой отбелязани голове. В Англия преките двубои нямат значение при равен брой точки и така двата тима ще се изправят в директен сблъсък за определенято на първенеца.

Разбира се, този вариант е малко очакван, но е още една интересна подробност около историческата надпревара за първото място в английската Висша лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички