Какво се случи с Краля на асистенциите?


Какво се случи с Краля на асистенциите?
Снимка: Guliver/GettyImages

3456 0

2015 година беше една от най-успешните в индивидуален план за Месут Йозил. Той стартира сезон 2015/16 ударно и до края на календарната година имаше над 15 асистенции във Висшата лига за Арсенал. Настъпи обаче "срив в системата" на Арсенал, който не позволи на Йозил да счупи рекорда на Тиери Анри за най-много асистенции за един сезон - 20.

Германският плеймейкър регистрира 19 за последния сезон, а през настоящия все още не е записал завършващо подаване - нито във Висшата лига, нито в Шампионска лига.

ЗВЕЗДИ НА АРСЕНАЛ ИЗНУДВАТ КЛУБА - ВИЖТЕ ЗА КОЛКО ПАРИ СТАВА ВЪПРОС

Това до голяма степен се дължи на по-различната му роля с екипа на Арсенал - подобна на тази на Шави в Барселона. Той изгражда атаките на тима и разпределя равномерно атаките, но е факт, че той има само 1 асистенция в последните 17 мача на клубно равнище.

Засега това не се отразява на нападението на Арсенал, което придоби нови измерения след решението на Арсен Венгер да заложи на Алексис Санчес като централен нападател, както и заради много добрата форма на Тио Уолкът. Неоспорим факт обаче е, че Йозил към момента е длъжник на отбора си, въпреки че Арсенал заема 3-о място в Премиър лийг и вече има 4 точки в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички