Как Юрген Клоп превръща играчи от изпаднали в звезди на "Анфийлд"


Как Юрген Клоп превръща играчи от изпаднали в звезди на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

2954 0

Ако се вземе предвид трасферната политика на Юрген Клоп в Ливърпул в  последните лета, по никакъв начин не можем да бъдем изненадани от привличането на Джердан Шакири през това лято. Мърсисайдци платиха скромните 13 милиона на Хъл Сити, за да имат атакуващия играч в редиците си, а той все по-често получава поле за изява от германския специалист.

Това, че Шакири бива привлечен на "Анфийлд" едва ли може да се има като изненада. Все пак в последните три години и половина Юрген Клоп взе четирима играчи от отбори, които изпадат във второто ниво на английския футбол. 

Първо Дани Ингс бе купен от Бърнли, а след това и Джорджино Вайналдум пристигна от Нюкасъл. Година по-късно Андрю Робъртсън бе закупен от Хъл Сити преди Стоук Сити да прати "перлата" си край река Мърсисайд.

ТОВА ЛИ Е КРАЯТ НА КАРИЕРАТА НА СТЪРИДЖ В ЛИВЪРПУЛ?

И ако можем да кажем, че трансферът на Ингс не бе толкова успешен (поради простата причина, че получи две неприятни контузии една след друга и не игра в първите си два сезона), то останалите трима наистина се вписаха в играта и стила на Юрген Клоп. Робъртсън е незаменим от ляво на защитата, а Вайналдум беляза страхотно израстване, след като облече екипа на 18-кратните шампиони на Острова. Началото за Шакири не бе лесно, но постепенно и той играе все по-често за "червените", а дори започна и да бележи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички