Историята за живота на Антонио Валенсия е най-вдъхновяващото нещо, което ще прочетете днес


Историята за живота на Антонио Валенсия е най-вдъхновяващото нещо, което ще прочетете днес
Снимка: Getty Images/Guliver

5259 0

От събирането на стъклени шишета по улиците в Еквадор, до това да играе футбол през 75 000 души с екипа на Манчестър Юнайтед - историята за живота на Антонио Валенсия е впечатляваща.

Антонио Валенсия има още двама братя, с които са принудени от млади да събират стъклени бутилки по улиците. След това те ги носят у дома, където баща им ги взима и ги носи, за да прибере минимална сума за всяка една от тях. Времата били тежки, но това не спряло младия Антонио да опита и да успее да стане един от най-добрите играчи на времето си.

С напредването на времето Валенсия започва да се учи и да продава в магазина на майка си, който е край местния стадион. След края на работния ден той тренирал зад бунгалото на семейството, в което живеел с майка си, баща си, петимата си братя и сестра си. 

След огромен труд и много тренировки, мечтата му се сбъдва, когато е на 11. Играчът е забелязан от Педро Перласа на едно игрище край дома на младия Антонио и той скоро подписва за местния тим. Въпреки че е само на 14, скоро той заиграва заедно с 18-годишните. Две години по-късно получава шанс да играе за Ел Национал. 

Тогава Валенсия напуска родния си град, за да отиде в столицата на Еквадор. По-късно в кариерата си споделя, че тази новина не я споделя с баща си, тъй като е бил сигурен, че няма да получи разрешението му. Майка му и по-големият му брат обаче му плащат билета за автобуса, а скоро започва и премеждието му. В новия отбор той изкарва по 60 долара на месец. Сега, 15 години след първия си професионален договор, Валенсия е играл за тимове като Виляреал, Рекреативо. Уиган и естествено Манчестър Юнайтед, където постига най-големите си успехи. 

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер пък разкри какви са целите на тима до края на трансферния прозорец. Повече по темата - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички