Хуан Мата поведе Манчестър Юнайтед към 1/4-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)


Хуан Мата поведе Манчестър Юнайтед към 1/4-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2796 0

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на Лига Европа, след като се наложи с минималното 1:0 над Ростов на своя "Олд Трафорд".

По този начин с общ резултат 2:1 играчите на Жозе Моуриньо се класираха сред най-добрите 8 във втория по сила европейски клубен турнир.

През цялата среща "червените дяволи" владееха инициативата, създадоха много положения, а единственото попадение бе дело на Хуан Мата 20' преди края на срещата.

Срещата очаквано започна със засилен натиск на Манчестър Юнайтед, като през първите 30' те имаха близо 80% владеене на топката. Най-чистото положение дойде в 35', когато Златан Ибрахимович получи добър пас в наказателното поле, а ударът му се спря в страничната греда, като едва не събори вратата.

До края на първата част 20-кратните английски шампиони продължиха да бъдат по-дейния тим на "Олд Трафорд", като и Пол Погба се очтете с добър удар в добавеното време, но Медведев показа добър рефекс и изби.

Втората част започна лошо за Жозе Моуриньо, след като звездата на тима Пол Погба получи контузия и бе заменен от Маруан Фелайни.

Натискът на Юнайтед не спря и очаквано те поведоха в резултата. Изненадващото е, че това се случи чак в 70', когато грешка в центъра от играчите на Ростов позволи на домакините да поведат. Мхитарян центрира остро по земя от дясно, Ибрахимович асистира с невероятно изпълнение с гръб към вратата, а Мата бе на правилното място и от близко не сгреши - 1:0.

Гостите също показаха зъби и в 79' Александър Бохаров бе изведен в наказателното поле, но ударът му бе блестящо отразен от Серхио Ромеро

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед продължава битката в турнира Лига Европа. По-рано тази седмица "червените дяволи" загубиха с 1:0 срещата си от 1/4-финалите за ФА Къп от Челси.

Момчетата на Жозе Моуриньо обявиха, че имат сили да се борят на всички фронтове, като спечелиха Купата на Лигата и теоритично още са в борбата за титлата в Англия.

Руският Ростов успя да се върне в първата среща от 1/8-финалите, след като допусна попадение от Юнайтед, но след това изравни и запази шансове, макар и минимални, за продължаване към 1/4-финалите на Лига Европа.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Бейли, Смолинг, Рохо, Валенсия, Ерера, Погба, Блинд, Мата, Мхитарян, Ибрахимович.

Ростов: Медведев, Байрамян, Мевля, Навас, Кубряшов, Терентиев, Нобоа, Препелица, Ерохин, Азмоун, Полоз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички