Гуардиола разкри от кой играч зависи дали Сити ще стане отново шампион

Мениджърът на Манчестър Сити заяви, че шансовете на тима да защити титлата си от Висшата лига през този сезон до голяма степен зависят от това дали Кевин Де Бройне ще е здрав и във форма до края на кампанията.

Белгиецът беше ключова фигура за "гражданите" при последната титла отбелязвайки 8 гола и подавайки за 16 други. През този сезон обаче той страда от контузии и има малко игрови минути, което не му позволява да достигне върхова спортна форма.

Стюарди гонят Менди, който нахлу на "Емирейтс", за да се радва за победата над Ливърпул (ВИДЕО)

Бенжамен Менди продължава да лекува проблеми в коляното си и за това не взе участие в гоямото дерби на Англия от 21-я кръг. Все пак обаче съотбор...

"Много пъти съм казвал колко важен за нас е Кевин. Без него това, което направихме миналата година може би нямаше да е възможно. Той играеше невероятно, но се надявам оттук до май отново да покаже онова ниво, защото се нуждаем от него. Сега, когато най-после се отърва от всички болки може да ни донесе тази допълнителна визия за атаката. Де Бройне има способността да вижда неща на терена, които останалите не са в състояние да видят", отбеляза Гуардиола.

Впечатляваща статистика постигна една от звездите на "гражданите" в двубоя срещу Ливърпул. Ето кой и каква.

Още по темата

Please select answer!