Гуардиола: Предпочитам да сме като Ливърпул


Гуардиола: Предпочитам да сме като Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2047 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че ще се радва ако тимът продължи борбата на всички фронтове. Сити е все още в битката на четири фронта – Висша лига, ФА Къп, Карабао Къп и Шампионска лига, като никой отбор в историята не е печелил и четирите в рамките на един сезон.

Градският съперник на "гражданите" Манчестър Юнайтед се възползва от почивката си тази седмица и проведе тренировъчен лагер в Дубай, което позволи на наставника на ,,червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр да работи върху физическата подготовка на своите футболисти. През миналия сезон Гуардиола заведе играчите в Абу Даби през март след отпадането на тима от Уигън в петия кръг на ФА Къп. "Надявам се тази година да не предприемаме подобно пътуване, тъй като това ще означава, че сме отпаднали от ФА Къп или Шампионска лига. Ще видим. Ако не се случи, ще го проведем през лятото“, заяви Гуардиола .

"Небесносините" се приближиха до достигането на един от тези трофеи в сряда, когато разгромиха с 9:0 третодивизионния Бъртън Албиън в първия мач от полуфиналите на Карабао Къп. Това почти сигурно означава, че съставът се класира за финала на "Уембли", който ще се изиграе на 24 февруари. Ако Сити участва в спора за купата, двубоят им с Евертън на предния ден ще бъде преместен. "Видяхте ли графика тази сутрин? Мачът с Евертън вероятно ще бъде преместен на друга дата, така че нямаме много време за почивка", сподели той, като допълни, че предпочита да са на мястото на Ливърпул, които в момента са лидери. 

"Висшата лига е невероятно трудна. Никой не осъзнава колко е трудно първенството, докато не изиграеш определен брой срещи и не сблъскаш с климата и времето, което имат играчите за възстановяване. В момента сме в период, който ще позволи на някои отбори да се подсилят. Но големите играчи няма да бъдат продадени сега. Ние обаче сме решили да не правим резки движения и да действаме с това, което имаме", завърши той.

Появи се интересна история за това защо Давид Силва остава без медал от Купата на Лигата през 2016 година - вижте я в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички