Гуардиола: И ние, и Ливърпул заслужаваме титлата, но...


Гуардиола: И ние, и Ливърпул заслужаваме титлата, но...
Снимка: Guliver/GettyImages

1819 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова играчите си към спокойствие и хладнокръвие след победата в дербито с Манчестър Юнайтед, която върна "гражданите" на върха в класирането. Сити спечели на "Олд Трафорд" с 2:0 се доближи на три победи от втора поредна шампионска титла във Висшата лига.

"Важно е да останем спокойни. Все още не сме шампиони, остават ни три мача. Обикновено на подобна победа можеш да се наслаждаваш много, но сега трябва да запази спокойствие. Предстои ни мач с Бърнли, който ще бъде много тежък. Казах на играчите да не четат утрешните вестници и да не гледат телевизия, просто да спят и да почиват за мача с Бърнли. Невероятно е колко точки имаме ние и Ливърпул. И двата отбора заслужават титлата, но може да я спечели само един. Отборът, който загуби, не трябва да съжалява, защото ще е дал всичко от себе си", коментира Гуардиола след успеха над Юнайтед.

"Знаехме, че при отсъствието на Лукаку те ще се опитват да търсят извеждащи пасове зад защитата ни. Допуснахме някои опасности, защото загубихме елементарни топки в центъра на терена. Ние сме под напрежение, а на "Олд Трафорд" с Рашфорд и Лингард, които тичат зад защитата, е трудно. Казах на играчите, че трябва да играем за победа и няма значение дали ще допуснем гол. След почивката променихме някои неща, Гюндоган заигра в центъра, а с Лирой Сане станахме по-динамични", допълни треньорът на Сити. Как ще завърши битката за титлата според звездата на "гражданите" Кевин Де Бройне вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички