Гол-шедьовър на Емре Джан вдъхнови Ливърпул за успех


Гол-шедьовър на Емре Джан вдъхнови Ливърпул за успех
Снимка: Guliver/GettyImages

1495 0

Ливърпул съумя да излезе от кратката криза, в която се озова, след като загуби от Уест Бромич за ФА къп и Суонси във Висшата лига. Мърсисайдци стигнаха до 3:0 като гост на Хъдърсфийлд, където няколко от големите отбори имаха сериозни трудности, а Манчестър Юнайтед дори загуби.

Отлично подреденият състав на Хъдърсфийлд изобщо не позволяваше опасности на своя съперник в началото на двубоя, а вместо Ливърпул да има шансове за гол, такъв се откри пред домакините малко след 10-ата минута, но Депор пропусна.

Все пак в 26' Ливърпул намери начин да отбележи гол, като заслугата беше изцяло на Емре Джан. Германският национал достигна до изчистена топка от наказателното поле и без подготовка нанесе неспасяем удар от 24 метра - феноменален гол за 1:0.

В добавеното време на първото полувреме фантастична акция по лявото крило позволи на Мане да изведе Фирмино абсолютно сам встрани от наказателното поле. Той нахлу към наказателното поле и покрай аутлинията, като всички очакваха той да подаде топката на нахлуващ в пеналтерията футболист. Не и бразилският магьосник, който замаскира отлично удара си като подаване и изненада дори вратаря, който не успя да реагира добре и допусна гол от много малък ъгъл - 2:0  за гостите от Мърсисайд.

Между двете попадения на Ливърпул домакините имаха шанс да отбележат, но Лорис Кариус направи феноменално спасяване след удар от упор на Крис Лоу.

През второто полувреме Ливърпул играеше далеч по-спокойно, като в 77' мачът съвсем беше решен. Емре Джан беше повален в наказателното поле, а Мохамед Салах реализира за 3:0, фиксирайки крайния резултат.

С успеха си Ливърпул се утвърди на 4-ото място с актив от 50 точки - 5 пред Тотнъм, но и мач повече. Хъдърсфийлд обаче, след добро начало на сезона, записа 4-а поредна загуба и се свлече до 14-о място с актив от 24 точки - само на 1 от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички