Франк Лампард обяви: Това е точният момент, в който да се оттегля от футбола


Франк Лампард обяви: Това е точният момент, в който да се оттегля от футбола
Снимка: БГНЕС

1960 0

Легендата на Челси и бивш английски национал Франк Лампард реши да сложи официален край на дългогодишната си кариера като футболист. Един от най-великите английски халфове в историята обяви решението си не на пресконференция, а чрез публикация в социалната мрежа "Facebook".

"След 21 невероятни години реших, че сега е точният момент да приключа професионалната си кариера. Въпреки че получих множество вълнуващи оферти да играя в родината и в чужбина, сега, на 38, чувствам, че е време за нова глава от моя живот. Изключително съм горд от спечелените трофеи, че имам над 100 мача за националния отбор и над 300 гола в професионалната си кариера", написа вече бившият атакуващ полузащитник.

През ноември миналата година Лампард напусна Ню Йорк Сити, след като прекара един пълен сезон в Мейджър Лийг Сокър. Въпреки че получи немалко предложения да продължи кариерата си, 38-годишният бивш ас на Челси е предпочел да се отдаде на други възможности.

Лампард се оттегля от футбола като икона и легенда на "сините", след като премина в тима от "Стамфорд Бридж" през 2001 година и беше един от малкото, които останаха в отбора след мултимилионната революция на Роман Абрамович.

С екипа на Челси той постигна най-големите си успехи и спечели 3 тилти във Висшаталига, четири пъти вдигна ФА къп, а най-големият успех безспорно беше триумфът в Шампионска лига през 2012 година. Във визитката му личат още два успеха в турнира за Купата на Лигата и два пъти трофея "Къмюнити Шийлд", който се явява Суперкупата на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички