Финансово разхищение: Юнайтед потроши всички рекорди за заплати, дадени за посредственост


Финансово разхищение: Юнайтед потроши всички рекорди за заплати, дадени за посредственост
Снимка: Guliver/GettyImages

3422 0

Поредното разкритие за състоянието на Манчестър Юнайтед ясно показва колко сбъркано е в момента управлението на клуба. В опит да се измъкне от посредствеността ръководството на "червените дяволи" е инвестирало колосална сума в заплати на играчи, които обаче за пореден сезон разочароваха и дори не успяха да се доберат до топ 4 и участие в Шампионска лига. 

Клубът публикува наскоро финансовите си разчети и стана ясно, че 20-кратният английски първенец е абсолютен рекордьор по сума, изхарчена за възнаграждения на своите играчи. За сезон 2018/19 "червените дяволи" са платили общо 332 милиона паунда за заплати, което е абсолютен рекорд в историята на Висшта лига. На всичкото отгоре Манчестър Юнайтед е единственият отбор, преминаващ границата от 300 милиона паунда за заплати както в Англия, така и в целия футболен свят. 

В най-голяма тежест се превърна заплатата на Алексис Санчес, който се превърна в едно от най-големите разочарования на трансферния пазар за клуба, а доскоро прибираше по 400 хиляди паунда на седмица. Другите лидери в класацията са Давид Де Хеа (375 хиляди паунда на седмица според новия му договор) и Пол Погба (290 хиляди паунда на седмица). 

За сравнение, двата гранда, борещи се за титлата в последните 2 години - Ливърпул и Манчестър Сити, плащат съответно 250 милиона паунда и 260 милиона паунда за годишни заплати. Скоро обаче финансовото разхищение на Манчестър Юнайтед може да претърпи сериозен удар, след като главният спонсор на тима обмисля да спре парите, които налива в клуба (подробности по темата четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички