ФИФА отхвърли жалбата на Челси срещу трансферната забрана


ФИФА отхвърли жалбата на Челси срещу трансферната забрана
Снимка: Getty Images/Guliver

1489 0

Отборът на Челси получи тежък удар по отношение на трансферните си амбиции. Апелативният комитет на ФИФА отхвърли жалбата на „сините“ срещу забраната за покупки в следващите два трансферни прозореца.

Международната футболна централа обяви по-рано през годината, че клубът от Западен Лондон е получил забрана за привличане на нови играчи в следващите два трансферни прозореца заради нарушаването на правилника, свързан с младите футболисти до края на януари 2020, с изключение на женския отбор и този по футзал. Челси, който първоначално очакваше забраната да бъде отложена по време на лятото, докато се обжалва решението, може да подписва с играчи до 16 години във Великобритания, като забраната ще влезе в ефект от 16 май.

Една от звездите на „сините“ – Еден Азар, е сериозно спряган за трансфер в Реал Мадрид на стойност 100 млн. паунда, но шокиращите вести, че забраната ще влезе в сила мигновено, за разлика от скорошни случаи с Реал, Атлетико Мадрид и Барселона, оставя клуба без възможност за реакция и намиране на евентуален негов заместник. Очаква се „сините“ да отведат случая до Спортния арбитражен съд (КАС).

Трансферното ембарго бе обявено през февруари след разследване на ФИФА, свързано с подписването на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст, включително и бившият нападател Бертранд Траоре. Челси бе глобен с 460 000 паунда, но от лондонския клуб тогава заявиха, че ще обжалват решението.

А с кой играч Челси ще замени Азар - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички