Арсенал обърна Сити в продълженията и е на финал срещу Челси


Арсенал обърна Сити в продълженията и е на финал срещу Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

2590 0

Арсенал ще спори с Челси за трофея във ФА Къп, след като отстрани Манчестър Сити с 2:1 след продължения на 1/2-финала. За "артилеристите" головете отбелзяха Начо Монреал и Алексис Санчес, а Агуеро откри резултата за Сити.

Първата част не предостави особено вълнуващ футбол, като двата тима действаха много предпазливо и не създаваха опасни положения. Вторите 45 минути бяха далеч по-достойни за 1/2-финална среща на ФА. Серхио Агуеро беше точен за "гражданите" в 62-ата минута, а Начо Монреал изравни в 71-ата. В края на редовните Сити на два пъти удари гредата, но така и не стигна до попадение.

В продълженията "артлеристите" бяха по-организираният отбор и стигнаха до пълен обрат чрез Алексис Санчес, който отбеляза в 101-ата минута.

В началните минути на срещата Арсенал владееше повече топката, но не успя да създаде голови положения. Първият точен удар бе отправен от Жиру в 15', но по никакъв начин не затрудни Браво, тъй като топката бе насочена право към него.

В 22' "артилеристите" стиганаха до попадение, но то бе отменено правилно заради засада. Жиру подаде към Косчелни, който бе зад отбраната на Сити.

В 29' Серхио Агуеро напредна в наказателното поле, но не успя да завърши с удар, претендирайки, че е бил спънат от противников играч. Съдията обаче не видя нарушение и подмина ситуацията. 

Минути преди края на първото полувреме дойде доста дискусионно съдийско решение. Лерой Сане направи пробив и центрира в наказателното поле на Арсенал, след което Серхио Агуеро изпрати топката зад гол линията на Петър Чех, който се опита да избие топката, но намесата му бе зад гол линията.

При добавката и Рахийм Стърлинг довкара топката, но преди това страничният съдия бе маркирал, че топката е излязла в аут при центрирането на Сане. Според повторенията обаче топката не е напуснала с целия си обем очертанията на терена.

Отборът на Венгер започна силно втората част и създаде няколко добри положения, но "гражданите" се възползваха от една контраатака и поведоха в резултата.

В 62' Агуеро получи пас в центъра на терена, надбяга Монреал, след това преодоля и Чех, за да изведе отбора си напред в резултата.

"Артилеристите" обаче не се стреснаха от попадението и продължиха да пресират Сити. В 72' Санчес подаде в наказателното поле, а Начо Монреал овладя топката и реализира за 1:1.

За разлика от първите 45 минути, вторите бяха доста по-динамични и с много повече положения. В рамките на три минути Туре и Фернандиньо можеха да отбележат, но и двата ударя бяха спрени от гредата. В 87' пък влезлият като резерва Дани Улбек можеше да отбележи минута след появата си на терена, но ударът му мина на сантиметри от целта.

В продълженията Арсенал започна по-добре, като в в 97' Месут Йозил центрира фалцирана топка от ъглов удар, а Холдинг засече с глава, но отигра точно над напречната греда.

В 101' все пак лондончани стигнаха до попадение. Санчес овладя топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар по земята в средата на вратата. Резервата Делф можеше да изравни в 111', но ударът му беше блокиран. Скоро след това и Де Бройне нямаше късмет.

Преди мача

"Артилеристите" ще бъдат без Касорла, Мустафи, Перес, Оспина и Рейн-Аделайд, а освен това Уелбек ще бъде до последно под въпрос заради травма. Сити пък е без Гюндоган и Стоунс.

Това ще бъде 29-ият 1/2-финал на Арсенал в турнира, като по този показател лондончани бият всеки друг противник в историята.

Срещата ще бъде четвърта между тези два тима в турнира, като "гражданите" имат една победа през далечната 1904 година, а лондончани са спечелили останалите три сблъсъка.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Чех, Холдинг, Косчелни, Габриел, Окслейд, Монреал, Джака, Рамзи, Йозил, Санчес, Жиру

Манчестър Сити: Браво, Навас, Компани, Отаменди, Клиши, Фернандиньо, Туре, Де Бройне, Силва, Сане, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички