Един-единствен играч е успял да мине през Ван Дайк за 15 месеца в Ливърпул


Един-единствен играч е успял да мине през Ван Дайк за 15 месеца в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4312 0

Ако някой се чуди защо защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк спечели наградата за играч на сезона в Англия, има една статистика, която частично дава отговор на въпроса. Според нея холандецът от момента на идването си на "Анфийлд" на практика не позволява на никой съперник да мине през него.

Всъщност, направил го е само един - Микел Мерино от Нюкасъл. Холандецът премина в английския гранд през януари миналата година. Според Squawka оттогава Ван Дайк е изгубил само една битка един на един и тя е срещу Мерино. Случва се на 3 март миналата година.

Ливърпул води битка за трофей на 2 фронта - за титлата във Висшата лига и за Шампионска лига. В полуфиналите на втория турнир мърсисайдци играят срещу Барселона. Първият мач е на "Камп ноу" на първи май, а вторият - на седми май на "Анфийлд". Именно в този мач защитникът се притеснява, че може да бъде надигран. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички