Две изпуснати дузпи, куп пропуски, но и най-накрая успех като гост за Манчестър Юнайтед


Две изпуснати дузпи, куп пропуски, но и най-накрая успех като гост за Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

3184 0

През февруари беше последната победа на Манчестър Юнайтед като гост в английската Висша лига, но ужасяващата серия приключи в неделя вечер, когато "червените дяволи" изпуснаха две дузпи, но въпреки това разгромиха Норич с 1:3.

С изключение на първите 10 минути в мача, когато Тод Кантуел пропусна отлично положение, гостите диктуваха темпото на терена и показаха, че могат да разбият и дълбока защита. В 21' домакините сами вкараха "вълка в кошарата", след като при центриране на Перейра защитата успя първоначално да се справи, но играч на Норич вместо да изчисти, се опита да овладее в близост до границата на пеналтерията, а Мактомини усети отлично ситуацията, приближи се максимално и стреля веднага, за да даде аванс на своите - 0:1.

В 28' беше отсъдена много спорна дузпа в полза на гостите след симулативно падане на Даниел Джеймс. Рашфорд обаче пропусна дузпатa, превръщайки се в 3-ия играч на "червените дяволи", изпуснал удар от 11 метра през настоящия сезон.

Само 2 минути по-късно обаче той се реваншира за пропуска си. Даниел Джеймс с феноменален 30-метров пас намери Рашфорд сам срещу вратаря, като нападателят овладя добре и реализира спокойно - 2:0.

В 43' още една дузпа беше отсъдена в полза на Юнайтед за игра с ръка в наказателното поле, но и този път Тим Крул надделя в задочния дуел, запазвайки вратата си от нов гол. И той, подобно на Рашфорд обаче, се реваншира през второто полувреме.

15-ина минути преди края на мача след брилянтно двойно подаване с Рашфрод, френският ас се озова сам срещу Крул и, въпреки че ъгълът беше малък, той чукна топката над вратаря - 0:3. Самият страж пък се оказа най-голямата причина отборът му да не загуби с повече, след като направи цели 8 спасявания.

В самия край на двубоя и домакините все пак се разписаха, като основен виновник бе Мактомини. Ернандес му отне топката в половината на Юнайтед, а след това направи за смях цялата защита на гостите и вкара след красив индивидуален пробив.

Рашфорд и Марсиал се отчетоха с интересен рекорд, след като се превърнаха в първото дуо, което бележи по един гол и изпуска по една дузпа в историята на Висшата лига. В същото време английският национал вкара своя гол №50 с екипа на "червените дяволи" във всички турнири, 32 от които са в Премиър лийг.

Успехът позволи на английския гранд да се върне в горната половина на таблицата с актив от 13 точки. Воденият от Оле Гунар Солскяер е на 7-а позиция в класирането - на 7 от мечтаното 4-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички