Две идиотии на Льорис не стигнаха на Сити да бие Тотнъм (ВИДЕО)


Две идиотии на Льорис не стигнаха на Сити да бие Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1455 0

Манчестър Сити и Пеп Гуардиола изпуснаха отличен шанс да затворят устата на критиците си, след като пропиляха аванс от два чисти гола и трябваше да се задоволят само с равенство 2:2 с Тотнъм като домакини на стадион "Етихад".

"Гражданите" имаха подчертано превъзходство в срещата и създадоха достатъчно положения през първото полувреме, за да си осигурят аванс още преди почивката, но или пропускаха стопроцентови положения, или вратарят Юго Льорис бе на висота.

Стражът на Тотнъм обаче потъпка всичките си добри изяви до този момент в срещата (а и през сезона), като стана директна причина за двата гола на Сити. Льорис опита да играе с топката с глава извън наказателното поле, но вместо да я изчисти, я прати в обсега на Лерой Сане, който овладя и на празна врата откри резултата.

В 54-ата минута Сити направи поредната си отлична атака в срещата и след центриране отдясно Льорис привидно бе уловил топката, но я изпусна от обятията си и за Кевин де Бройне не бе трудно да я прати в мрежата от един метър - 2:0.

Деле Али обаче продължи страхотната си голова серия в 58-ата минута с прекрасно изпълнение за 2:1. В 77-ата минута Хьон-Мин Сон с прекрасен изстрел изравни резултата и прекрати поредицата от голове на своите съотборници Деле Али (6) и Хари Кейн (5), които бяха вкарали последните 11 попадения на "шпорите" във Висшата лига.

В крайна сметка Сити събра 43 точки и остана на 5-о място в класирането, докато Тотнъм все още е втори с 46.


Manchester City vs Tottenham 2-2 All Goals... by footballderby

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички