Два червени картона провалиха Челси у дома срещу Бърнли


Два червени картона провалиха Челси у дома срещу Бърнли
Снимка: Gulliver/GettyImages

2200 0

Кошмарен се оказа стартът на Челси за новия сезон във Висшата лига. Лондончани не започнаха никак добре защитата на титлата, след като допуснаха поражение у дома от Бърнли с 2:3. Лондончани изоставаха с 0:3 на почивката, а през втората част съумяха да върнат две попадения, за които важна роля изигра влезлият като резерва Алваро Мората. Той имаше основен принос за по-добрата игра през второто полувреме.

Челси заявърши мача с девет души, след като капитанът Гари Кейхил бе изгонен за опасно влизане още след 13 минути игра, а към края Сеск Фабрегас също получи червен картон. Две попадения на Сам Воукс и гол на Стивън Уорд донесоха преднината на гостите до почивката. Алваро Мората дебютира във Висшата лига с гол в 69', а в 88' и Давид Луис отбеляза.

Със сигурност срещата не започна така, както му се искаше на Антонио Конте и тима му. След 14 минути игра капитанът на Челси Гари Кейхил получи директен червен картон. Английският национал изгуби владението на топката, а след това влезе с бутоните напред в краката на Стивън Дефур. 

В 24' Лоутън с прехвърлящ пас в наказателното поле намери Воукс, който отбеляза и изведе гостите напред в резултата - 0:1.

 

Играта на Челси определено не бе на ниво и червеният картон повлия изключително много. Към края на полувремето гостите нанесоха двоен удар. Първо Стивън Уорд не остави шансове на вратаря на лондончани със страхотен уда от воле. В 43-ата минута Воукс бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране на Дефур и с глава се разписа за 0:3.

 

Новото попълнение на Челси - Алваро Мората се появи в игра през втората част и успя да дебютира с попадение. В 69' Вилиан центрира в наказателното поле, където Мората засече топката с глава и върне едно попадение. 

В 73' испанецът отново вкара топката в мрежата, но страничният съдия вдигна флагчето си за засада. След влизането на бившия играч на Реал, играта за Челси определено се радвижи и пред него имаше няколко добри положения. 

В 81' "сините" останаха с 9 души на терена. Фабрегас не прецени добре наместа си и получи втори жълт, и съответно червен картон. Въпреки това отборът на Конте върна още едно попадение, в което също важна роля имаше Мората. Той успя да засече центрира и с глава да го насочи към Давид Луис, който се измъкна и между двама вкара за 2:3.

След гола Бърнли уцелиха и греда след изпълнение на фаул от границата на наказателното поле, но повече попадения не паднаха до края на двубоя. 

Преди мача

Въпреки че Еден Азар все още не е готов, а и Педро и Моузес ще липсват, заедно с новото попълнение Темуе Бакайоко, лондончани не би трябвало да имат проблем. Очаква се Алваро Мората да замести повече от достойно нежелания Диего Коста. 

По традиция Челси започва силно сезоните, като в ерата на Висшата лига тимът има 16 победи и само 3 поражения в първите си мачове, което носи още повече поводи за оптимизъм сред феновете за предстоящия сблъсък.

 

Стартови състави:

Челси: Куртоа, Алонсо, Рюдигер, Давид Луис, Кейхил, Аспиликуета, Канте, Фабрегас, Вилиан, Бога, Батшуай

Бърнли: Хийтън, Лоутън, Мий, Тарковски, Уорд, Гудмундсон, Хендрик, Дефур, Корк, Брейди, Воукс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички