Десетимата треньори с най-високи заплати в света на футбола


Десетимата треньори с най-високи заплати в света на футбола

4906 0

Треньорите винаги са отстъпвали на футболистите по годишни заплати, но това не означава, че не се възнаграждавани щедро от клубовете. Логично някои от най-известните и титулувани имена са сред десетимата най-високоплатени наставници в света на футбола.

На първо място от новия сезон е Пеп Гуардиола, който вече менажира Манчестър Сити срещу космическите 19 милиона евро на година. Бонусите при спечелена титла и Шампионска лига може да направят заплатата му цели 25 милиона.

На втора позиция е големият му съперник Жозе Моуриньо, който подписа с Манчестър Юнайтед за 16.5 милиона евро, но те също може да нараснат - до малко над 20 милиона, ако "червените дяволи" спечелят дубъл.

На трета позиция е също наставник, който от този сезон е с нов отбор - Карло Анчелоти, чиято заплата в Байерн е 10.5 милиона евро и това е малко по-малко от възнаграждението му в Реал Мадрид.

С 10-те си милиона годишна заплата на четвърта позиция е Арсен Венгер, който е най-дълго работещият в един клуб от треньорите в топ 10. В договорите му винаги са включвани бонуси за титла и други трофеи, но французинът рядко ги активира.

Зинедин Зидан получава 9.5 милиона евро за работата си в Реал Мадрид и е на пето място, но трябва да се подчертае, че във възнаграждението е включен бонусът за спечелената Шампионска лига.

Юрген Клоп е шести с 8.3 милиона евро без бонуси, а веднага зад него е новият мениджър на Челси Антонио Конте със 7.8 милиона заплата. Изненадващо назад е наставникът на Барселона Луис Енрике, който е осми със 7 милиона евро заплата, но пък с бонусите тя се увеличава сериозно (той е спечелил 8 от 10 възможни трофея в Барса).

Новият договор от лятото на Маурисио Почетино му осигурява място в топ 10 на девета позиция с 6.5 милиона евро. За първи път сред най-високоплатените попада мениджър на втородивизионен отбор - Рафаел Бенитес получава 5.1 милиона евро в Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички