Де Бройне най-вероятно ще пропусне и дербито с Челси


Де Бройне най-вероятно ще пропусне и дербито с Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

1055 0

Звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне вероятно няма да бъде възстановен навреме за двубоя с Челси на "Стамфорд Бридж" на 8 декември, съобщиха източници на ESPN. Белгийският национал е извън игра поради контузия на коляното, като се очаква да пропусне и следващия двубой на шампионите –домакинството на Борнемут в събота.

"Гражданите" се надяват, че ще могат да разчитат на Бернардо Силва за мача с "черешките", след като халфът получи травма по време на международната пауза с националния отбор на Португалия и не взе участие в последните два мача на Сити във всички турнири. Илкай Гюндоган също не игра през седмицата срещу Лион при равенството 2:2 в Шампионска лига. Това може да означава и повече игрови минути за младия талант на манчестърци Фил Фодън.

Манчестър Сити са предпазливи относно завръщането на Де Бройне в състава, след като 27-годишният белгиец пропусна първите два месеца от сезона във Висшата лига поради друга травма на коляното. Той се завърна в игра, но едва във втория си мач като титуляр при успеха с 2:0 срещу Фулъм за Карабао Къп, бе принуден да напусне терена след нова контузия. Клубът очакваше да бъде без важния си футболист за период от шест седмици, като се предполага, че Де Бройне ще се завърне в домакинския мач срещу Хофенхайм в Шампионска лига на 12 декември.

ВИДЕО от преди 20 години с танцуващия Гуардиола пък стана  голям хит - вижте го.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички