Давид Луис спаси Конте и Челси от трансферен катаклизъм


Давид Луис спаси Конте и Челси от трансферен катаклизъм

1938 0

Давид Луис се завърна в Челси в една от може би най-вълнуващите сделки от последния ден на трансферния прозорец. Само на 31 август Антонио Конте похарчи цели 60 милиона паунда, за да набъбне общият разход на 126 милиона това лято.

НЕВЕРОЯТНО Е КОЛКО ИГРАЧИ НА ЧЕЛСИ ИГРАЯТ ПОД НАЕМ

Луис се завърна от ПСЖ срещу 37 милиона, а Маркос Алонсо бе взет от Фиорентина за 23 - не може да се каже, че това са чак толкова добре спазарени цени, дори приличат повече на панически покупки в последния момент.

Конте обаче се нуждаеше точно от това, защото от самото начало на престоя си в Челси той не спираше да търси именно централен защитник, като сега се подсили с двама, а качествата им за безспорни и напълно отговарят на амбициите на Челси.

Луис определено спести трансферна катастрофа на "сините" и в последния момент превърна лятото във вълшебно. Така феновете могат да са много доволни от новите фигури в клуба, начело именно с Антонио Конте, който ги очарова още на Евро 2016.

Н'Голо Канте е вероятно най-стойностната покупка и вече доказва, че наистина е вдигнал качеството на състава. Миши Батшуай също блесна рано-рано с решителен гол срещу Уотфорд, така че основание задоволство не липсва и от неговия трансфер.

Те обаче дойдоха доста рано през лятото и провалите с Раджа Наинголан и Алваро Мората, както и стряскащата липса на централни защитници, провокираха огромна вълна от недоволство към отговорника при преговорите - техническият директор Майкъл Еменало.

Еменало "го отнесе" миналата година за оказалите се жестоки провали на пазара на тогавашния действащ шампион с Жозе Моуриньо - начело с Радамел Фалкао, разочарования се оказаха всичките закупени: Баба Раман, Папи Джилободжи, Майкъл Хектор.

Сега, с Давид Луис и Маркос Алонсо, една трагедия бе избегната, за да се превърне в тотален успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички