Даниел Леви обясни защо се стигна до уволнението на Почетино

Президентът на Тотнъм Даниел Леви проговори за уволнението на треньора Маурисио Почетино. Аржентинецът водеше "шпорите" от 2014 година насам, но снощи беше уволнен, а на мястото му бе назначен Жозе Моуриньо.

"Бяхме изключително против такива промени, но това не е решение, което беше взето лесно или набързо от ръководството. За съжаление, домашните резултати в края на миналия сезон и в началото на този бяха изключително разочароващи. Ръководството трябва да взима трудни решения, а настоящото е още по-трудно, предвид многото запомнящи се моменти с Маурисио и неговия щаб. Но ние го правим в интерес на клуба", заяви Леви, цитиран от сайта на клуба.

Моуриньо през 2015 г.: Никога не бих поел Тотнъм

Един от най-значимите мениджъри на този век - Жозе Моуриньо, поема своя трети отбор в Англия. След престоите си в Челси и Манчестър Юнайтед, сега...

"Маурисио и неговият екип завинаги остават част от нашата история. Изключително съм впечатлен от това как той премина през тежки времена на чужди терени, докато изграждахме стадиона си и от топлината и позитивизма, които той внесе в отбора. Трябва да благодаря на него и щаба му за приноса им. Те винаги ще бъдат добре дошли тук. Ние имаме талантлив отбор. Трябва да се презаредим и да се опитаме да направим добър сезон за нашите фенове", допълни клубният бос. А каква компенсация ще плати Тотнъм на Почетино и екипа му вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!