Челси загуби първи точки във Висшата лига


Челси загуби първи точки във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

811 0

Отборите на Уест Хям и Челси не успяха да излъчат победител в лондонската битка от 6-я кръг на Висшата лига. Това бе първи мач под ръководството на Маурицио Сари в Премиършип, в което "сините" не стигат до успеха и по този начин загубиха първи точки от началото на сезона.

По този начин Ливърпул остава еднолично на първото място след шест кръга с 18 точки, а Челси остава трети с 16 пункта, колкото има и Манчестър Сити. Домакините излензаха от опасната зона, след като стартираха сезона с четири поредни загуби, а сега са 17-и с 4 точки.

През първата част очаквано "сините" от Лондон се настаниха в половината на съперника, търсейки възможност за бързо откриване на резултата. До такова обаче можеха да стигнат играчите на Мануел Пелегрини, като Антонио бе изведен с един пас по левия фланг, като бързоногият футболист надбяга защитник на Челси и отправи мощен удар, който обаче премина над целта.

През втората част Маурицио Сари направи смяна в своята атака и Алваро Мората замени Оливие Жиру на върха на атаката. Именно пред испанеца се откри най-чистото положение в срещата. Той бе изведен срещу Фабиански в наказателното поле, но уцели вратаря на "чуковете" в главата, което доведе до намеса на медицинския щаб на домакините.

В 76' пък Уест Хям изпусна най-чистото си положение в срещата. При аткаа по левия фланг се стигна до центриране в наказателното поле. Там Ярмоленко се изплъзна от опеката на Алонсо и игра с глава от непосредствена близост, но топката премина на сантиметри от вратата на Кепа. До края на срещата очаквано гостите бяха по-настоятелния тим, но така и не успяха да отбележат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички